Haydar Dümen ve Güzin Abla İEF'de

Güncelleme Tarihi:

Haydar Dümen ve Güzin Abla İEFde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2007 12:29

İZMİR'de bu yıl 76'ncı kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında sağlık alanında 3'üncü Türkiye Acil Tıp Kongresi ile Herkes İçin Sağlık Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak. Sempozyumda cinsellik ve sağlık alanında Dr. Haydar Dümen ile ‘Güzin Abla' olarak bilinen Feyza Algan sunum yapacak.

İzmir'de 31 Ağustos- 9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek İEF'nin teması İzmir'in aday olduğu EXPO 2015 için belirlenen ‘Daha sağlıklı bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık’ temasından esinlenilerek sağlık olarak belirlendi. Temanın sağlık olmasıyla İEF kapsamında iki önemli organizasyon düzenlenecek. Bunlardan birisi kendi alanında dünyaca ünlü doktorların bilimsel sunumlar yapacağı 3'üncü Türkiye Acil Tıp Kongresi, diğeri halka yönelik düzenlenecek Herkes İçin Sağlık Sempozyumu olacak.

Celal Atik Spor Salonu'nda 5- 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek sempozyuma ünlü isimler katılacak. Sempozyumda her gün ayrı konu olmak üzere toplam 6 konu ele alınacak. Sempozyumda halkın yakından tanıdığı isimler sağlık konusunda sunumlar yapacak. 7 Eylül Cuma günü ‘Sağlık ve Cinsellik’ başlığında düzenlenecek oturuma Dr. Haydar Dümen ile Hürriyet Gazetesi'nin Kelebek ekinde hergün yayınlanan köşesinde okuyucuların kendisine bildirdiği sorunlarına yardım etmek üzere yanıtlar yazan, ‘Güzin Abla' olarak bilinen Feyza Algan katılacak. Diğer konuşmacılar da Dr. Gürkan Ersoy, Dr. Levent Tuğrul, Eczacı Şefkat Değerkaya olacak.

ORGAN BAĞIŞINI ANLATACAKLAR

5 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek ‘Organ Bağışı’ oturumunda da doktorlar ile organ bağışı ile yeniden hayata bağlananlar konuşmacı olarak deneyimlerini paylaşacak. Dünyanın sayılı transplantasyon uzmanlarından biri olarak gösterilen Memorial Hastanesi Genel Cerrahi ve Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof.Dr. Münci Kalayoğlu, SSK Tepecik Eğitim Hastanesi'nde böbrek nakil ünitesini kuranların başında gelen, İzmir Tabip Odası'nın ‘Başarılı Tıp Adamı’ ödülüne layık görülen Doç. Dr. Alp Gürkan, Dr. Özge Duman Atilla hekim olarak katılacak.

İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar ile Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk, din açısından organ bağışını anlatacak. Organ bağışında bulunan, alan taraflar da yaşadıklarını paylaşacak. Bağışlanan böbrekle sağlığına yeniden kavuşan ve yaşadıklarını ‘Dilayiz Günleri’ olarak yazı dizisi halinde kaleme alan Vatan Gazetesi kitap ekinin Yazıiİşleri Müdürü Buket Aşçı ile kendisi gibi tiyatro sanatçısı ve prova sırasında üstüne düşen dekorun altında kalarak ölen oğlu Eren Uluergüven'in organlarını bağışlayan babası Selçuk Uluergüven katılacak.

DİĞER PROGRAMLAR

3 Eylül Pazartesi günü ‘Kalbim ve Ben’ konulu sempozyuma konuşmacı olarak Dr. Hakan Topaçoğlu, Dr. Ender Saraç, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, Dr. Önder Kırımlı katılacak. 4 Eylül Salı günü ‘Sağlık ve Müzik’ konulu sempozyuma konuşmacı olarak Yrd.Doç.Dr. Gürkan Ersoy, Dr. Gürkan Ersoy, DJ Neslihan Yavuzer Behmuaras katılacak. 6 Eylül Perşembe günü ‘Canım Bebeğim’ oturumuna konuşmacı olarak Dr. Hakan Topaçoğlu, Prof. Benal Büyükgebiz, Prof. Dr. Erol Tavmergen katılacak. 8 Eylül Cumartesi günü ‘İzmir ve Afet Yönetimi’ başlıklı oturuma da Dr. Rıdvan Atilla, Dr. Hasan Odabaşıoğlu, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucularından Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk dağcı Ali Nasuh Mahruki, Mustafa Aydın, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!