Hastasıyla ilişkiye giren doktora tepki

Güncelleme Tarihi:

Hastasıyla ilişkiye giren doktora tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 12:42

4 bin kadın doğumcunun üye olduğu Türk Jinekoloji ve Obstertik Derneği (TJOD), yasa dışı kürtaj ve hastalarıyla rıza dışı cinsel ilişkiye girme iddialarıyla tutuklanan Ö.Ç’nin yönetim kurulu üyeliğinden ve dernek üyeliğinden çıkarılması istemiyle toplanıyor.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Cansun Demir, “Çok ağır suçlamalar var. Bunları değil bir hekimin bir insanın yapabileceğini düşünmüyorum. Bir tuzak kurulduğunu ya da birilerinin ayağına bastığını düşünüyorum. Bu tuzağı kim kurdu bilmiyorum. Yaptıysa da Allah ıslah etsin.” dedi.


Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şeyhmus Şad tarafından hazırlanan 51 sayfalık iddianame Malatya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Ö.Ç’nin özel bir hastanenin başhekimi olan sevgilisi kadın doğum uzmanı Ş.H ile birlikte yasal sınırı geçen gebeliklerde para karşılığı kürtaj yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. İkilinin banka hesaplarında toplam 3 milyon 100 bin lira para bulunduğunu tespit edildi.

Haberin Devamı


/images/100/0x0/55eac1eff018fbb8f894c7eb
İddianamede kürtaj şebekesinin nasıl çalıştığı ve şüphelilerin işledikleri suçlar ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Ö.Ç hakkında '3 kadına rüşvet karşılığı kürtaj yapmak, 2 kadın ile tıbbi çaresizlikleri nedeniyle tedavileri karşılığında cinsel ilişkiye girmek suretiyle rüşvet suçunu işlediği' iddiasıyla 20 yıldan 60 yıla kadar hapis cezası istendi. Dosyada, teknik takipte Ö.Ç’nin odasına mahkeme kararıyla yerleştirilen gizli kamera görüntüleri de yer aldı.

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!


Ö.Ç hakkında çıkan bu iddialar, TJOD üyesi hekimlerin büyük tepkisine neden oldu. Kadın doğumcular, TJOD yönetiminde de yer alan Ö.Ç’nin, yönetimden çıkarılarak en azından üyeliğinin ‘askıya alınması’ gerektiğini vurguladılar. Kimi hekimler de bu görüşlerini TJOD yönetimini arayarak ya da yazarak dile getirdiler.

 

 

Haberin Devamı

DERNEK MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ

 

Bu gelişmeler üzerine aradığımız TJOD Başkanı Prof. Cansun Demir, konuyu uzun süredir takip ettiklerini davaya müdahil olmak için de talepte bulunduklarını söyledi. Ancak yöneltilen suçlamaların derneğe yönelik suçlamalar olmaması nedeniyle ‘müdahillik’ taleplerinin kabul görmediğini bildirdi.
Demir, Ö.Ç ile ilgili iddialar nedeniyle üyelerden tepki geldiğini belirtirken, Pazar günü dernek yönetim kurulunun toplanarak ne yapılacağına karar vereceğini açıkladı. Demir, bugüne kadar harekete geçmemelerinin nedenin ise hukukun masumiyet karinesi ilkesinden kaynaklandığını söyledi. Demir, “Üyelikten çıkarma kararı alamazdık, değil iddialar mahkemenin ceza vermesi bile yetmez, cezasının Yargıtay tarafından da onaylanması gerekir. Kendisi istifa etseydi olurdu ama bunu biz söyleyemezdik” dedi. Demir, dernek avukatlarının konuyla ilgili hukuki bir değer

Haberin Devamı

HAPİSHANEDE 2 KERE ZİYARET


Başkan Demir, yönetim kurulu üyeleri olması dolayısıyla Ö.Ç’yi hem genel sekreterlerinin hem de saymanlarının hapishanede ziyaret ettiğini de söyledi. Demir, Ö.Ç’ye yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak da bunları bir insanın yapacağını düşünmediğini belirtti. Savcının iddianamesine kadar Ö.Ç ile ilgili harekete geçmediklerini ifade eden Demir,

 

“Ö.Ç. 40 KÜSUR YAŞINDA, 1 GÜNDE 5 KADINLA BİRLİKTE OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”


Başkan Demir, Ö.Ç’nin odasında 5 prezervatif bulunduğunu ve bunların 5 ayrı kadına ait olduğunun iddia edildiğini anımsatarak, “40 küsur yaşında bir adamın, bir günde 5 kadınla cinsel ilişkiye girecek performansı olduğunu düşünmüyorum. Demek ki takip ediliyormuş, bir tuzak kurulmuş; artık bu tuzağı kim kurdu, bilmiyorum. Bu olayda çok fazla soru işaretleri var. Sadece kürtaj yaptı, para aldı, olsaydı inanırdım ama cinsi sapıklık suçlamaları sanki içinde başka şeyler olduğu izlenimi veriyor” dedi. Ö.Ç hakkındaki iddiaların değil bir kadın doğumcunun bir insanın yapacağını düşünmediğini tekrarlayan Demir, “Yaptıysa da Allah ıslah etsin” dedi.

Haberin Devamı


TJOD Başkanı Demir, kişisel olarak Ö.Ç’yi tanımadığını, bir dostluğu ya da arkadaşlığı olmadığını sadece uluslar arası yayınları olan ve Malatya Şubesi başkanı olarak tanıdığını dolayısıyla savunuculuğunu yapma gibi bir durumunun da olmadığına dikkat çekti. Yargının ne yapıp yapmadığını ortaya koyacağını ancak bir dernek yöneticisi ve üyesi olarak isnat edilen suçlamaların normal şeyler olmadığını belirtti. Bu nedenle de yönetimde veya üye olarak dernekte devam edip etmeyeceğine Pazar günü karar verileceğini ifade etti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!