Güneş alerjisinden korunmanın 6 yolu

Güncelleme Tarihi:

Güneş alerjisinden korunmanın 6 yolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 15:45

Güneşin zararlı ışınlarının daha fazla hissedilmeye başladığı bu günlerde cildimizi korumak bir zorunluluk haline geliyor. Özellikle hassas ciltler güneş alerjisi gibi sıkıntı veren durumlarla karşı karşıya kalabiliyor. Genelde basit bir cilt reaksiyonu olan güneş alerjisinin önüne geçmek için ise bir dizi önlem almak şart.

Haberin Devamı

Dik ışınlar maruz kalmayın

Güneş alerjisinden korunmanın bir numaralı yolu kuşkusuz güneş ışınlarına direkt olarak maruz kalmamak. Özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarının daha kuvvetli geldiğini göz önüne alarak bu saat diliminde dışarıda olmamaya dikkat etmelisiniz. Eğer bunun önüne geçemiyorsanız da üzerinizde mutlaka cildinizi koruyan hafif giysiler olmasına dikkat göstermelisiniz.

Güneş alerjisinden korunmanın 6 yolu

Açık renk giyinin

Açık renk giysiler güneş ışınlarını daha iyi yansıtırlar. Bu nedenle teninizin güneşle buluşmasına izin vermeyecek uzun kollu, açık renkli ama bir o kadar hafif kumaşları tercih etmelisiniz. Bu giysilerin kumaşlarının pamuk olması da son derece önemlidir. Sentetik kumaşlar terlemenizi sağlayıp zaten hassas olan cildinizin daha fazla nemlenerek tahriş olmasına neden olabilirler.

Haberin Devamı

Güneş alerjisinden korunmanın 6 yolu

Su için

Su içmek sadece iç organlarınız için gerekli değildir. Bol su içmek cildinizin nem dengesini korumasını sağlar ve kurumanın önüne geçer. Kuru olmayan cilt ise sağlıklı olur. Güneş alerjisinin neden olduğu kızarıklık ve sivilcelenme bol su sayesinde azalır ve cildin nem dengesi korunur. Bu nedenle özellikle sıcak havalarda 3 litre kadar su tüketebilirsiniz.

Güneş alerjisinden korunmanın 6 yolu

Güneş kremi kullanın

Güneş koruyucu kremleri sadece sahilde güneşlenirken değil gün içerisinde de kullanmanız gerekir. Güneşe maruz kalacağınız her dakikayı göz önüne alarak her gün düzenli olarak kremlenin. Kreminizi dışarıya çıkmadan 20 dakika önce sürün ve dört saatte bir yenileyin.

Güneş alerjisinden korunmanın 6 yolu

Haberin Devamı

Uzun süre güneşlenmeyin

Yazın sahil kenarında uzun süreler güneş altında kalmayın. Bu alerjinizin daha da şiddetlenmesine neden olabilir. D vitamini almak için güneşte kalıyorsanız bu vitamini avuç içlerinizden ve sırtınızdan almaya gayret edin.

Güneş alerjisinden korunmanın 6 yolu

Nemlenin

Aloe vera gibi cildi nemlendiren ve hafifleten yağları kullanın. Bu gibi nemlendiriciler alerjinize iyi gelecektir. Ancak eğer alerjiniz şiddetlenirse mutlaka bir doktorla görüşün. Size verdiği kremler cildinizi rahatlatacaktır.

BAKMADAN GEÇME!