Gözyaşları içinde bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşları içinde bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 00:00

Yüzünde kocaman gülümsemesiyle bitiş çizgisine doğru yürüyen Claire Lomas’ın etrafında toplananlar aslında normal bir maraton izlemiyorlardı. Çünkü gerçek maraton 15 gün önce sona ermişti ve genç kadın Londra Maratonu'nu değil aynı zamanda bol engelli bir hayat maratonunun da bir parkurunu tamamlıyordu. Toplanan insanlardan bazıları geçebilsin diye bitiş çizgisini temsil eden kırmızı kurdeleyi yere yaklaştırdı, kimleri ise gözyaşları, tempoları ve alkışlarıyla ona destek oldu.Onun için toplanan yüzlerce insanın desteğiyle tam 16 gün sonunda bitiş çizgisine vardı Claire Lomas. Gözyaşları kahkahalarına karışan genç anne 13 aylık kızına ve kocasına sarılarak kutladı zaferini…

Haberin Devamı

Claire Lomas'ı manşetlere taşıyan olay adeta tüm İngiltere'yi ağlattı.  Geçirdiği bir kaza sonrası bacaklarını kullanamaz hale gelen felçli sporcu Lomas, 42.2 kilometrelik Londra Maratonu'na katıldı ve diğer insanların birkaç saat içinde tamamladığı maratonu 16 gün sonra bitirdi.

 

DİĞER SPORCULARDAN DUYARLI İNSANLIK DERSİ

 

Lomas'ın azminden ötürü madalya verilmesini savunan insanlara ise organizatörlerin cevabı hayır oldu. Gerekçesi de genç kadının maratonu en geç 1 gün içinde bitirmiş olması zorunluluğuydu. Ancak onun azmi o kadar çok insanı derinden etkiledi ki yarışmaya katılan 14 sporcu madalyasını ona hediye etti.

 

Haberin Devamı

Claire Lomas, 16 gün önce başladığı 42,2 km.lik parkurun bitiş çizgisini biyonik bacakları sayesinde ve gözyaşları içinde geçerken, yüzlerce kişi felçli sporcunun azmini kutlamak için toplandı. Kraliyet süvari alayı da Buckhingam Sarayı'na giden ünlü cadde Mall üzerinde Lomas'ı askeri törenle karşıladı.

 

BİYONİK BACAKLARLA LONDRA MARATONUNU BİTİRDİ / Foto Galeri


2007'de attan düşerek belden aşağısı felç olan eski masöz Lomas, eşi, 13 aylık kızı ve ailesinin desteğiyle koltuk değnekleriyle her gün yaklaşık 3 km yürüdü. Kazadan sonra mesleğini bırakan ve şimdi mücevher tasarlayan genç kadına cesaret vermek için yanında yürüyen başkaları da oldu.


Lomas, maratonu tamamlayarak, boyun veya omurga kırığının yol açtığı felç hastalıklarının tedavisi için yapılacak araştırmalarda kullanmak üzere bir dernek için 107 bin avro bağış topladı.


Bir İsrail şirketi tarafından geliştirilen ve Lomas'ın bacaklarına sabitlenen özel alet, 53 bin avroya mal oldu. Harekete duyarlı alıcıların bağlı olduğu bir bilgisayarın bulunduğu alet, genç kadının ayakta durmasını ve eklemlerin normal yanıt verecek şekilde hareket etmelerini sağlıyor.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!