Gıdı alma işleminden sonra iz kalır mı?

Güncelleme Tarihi:

Gıdı alma işleminden sonra iz kalır mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 15:36

Halk arasında ‘gıdı’ olarak tariflenen bölge olan boyun ön tarafı ve çene altındaki şişkin alan birçok kişinin hoşlanmadığı bir oluşumdur. Estetik plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Borman, gıdının genellikle şişmanlama sonrasında, zayıflama ve yaşlanma ile birlikte ortaya çıkar

Haberin Devamı

Burada değerlendirilmesi gereken 2 durum vardır. Birincisi, derinin ne kadar sarktığıdır. İkincisi ise deri altındaki yağ dokusu miktarıdır. Bu faktörlerin durumuna göre yapılacak olan cerrahi işlem değişecek ve dolayısıyla da iz kalıp kalmayacağı veya kalacak olan izin nerede olacağı belirlenecektir.

AMELİYATTAN SONRA BOYUN KORSESİ

Sorun cilt altı yağ dokusundaysa, yani ‘gıdı’ bölgesinde yağ doku miktarında artma mevcutsa ve deri elastikiyeti iyi ise ‘liposuction’ denilen yağ alma işlemi uygulanmaktadır. Bu durum genellikle genç hastalarda görülmektedir. Bu işlemde, çok ince bir borucuk yardımıyla kulak altı çizgiden girilerek yağ dokusu eritilerek çekilmektedir ve derinin yeni boyun şekline uygun bir şekilde adaptasyonu ile iyi sonuçlar alınmaktadır. 3 mm’lik bir kesi yaparak,  görünmeyen bir yerden soktuğumuz bu borucuğun izi genellikle görünmemektedir. Bu işlemden sonra bir hafta süreyle boyun korsesi kullanılmasını öneriyoruz. İleri yaşlardaki birisine bu işlem yapıldığı zaman yağ dokusuna bağlı şişkinlik giderilse bile, deri elastikiyet durumuna göre bir miktar deri sarkıklığı kalabilir.

Haberin Devamı

Gıdı alma işleminden sonra iz kalır mı

Bazen cilt altı yağ dokusu kalın olmasa bile deride bir gevşeme ve sarkma meydana gelir. Bu gibi bir durumda, bu bölgedeki deri fazlasının alınması ve germe işlemi yapılması gerekir. Kesi yaparak bu ameliyatı gerçekleştirdiğimiz için kesi yapılan yerlerde çizgi şeklinde bir iz kalabilir. Bu izler yapılacak işleme göre çene altından, kulak arkasından ve kulak içinden yapılmaktadır. Özellikle çeneyi kaldırıp bakmazsak veya kulağı öne eğip incelemezsek pek fark edilmezler. Bu izlerin fark edilebilirliği yine hastanın yara iyileşmesine ve uygulanan cerrahi tekniğin cinsine göre değişmektedir. Gizlenebilen yerlerden yapılan bu kesilerin gündelik yaşamda fark edilmeleri oldukça zordur. Bu tür bir kesi yapılacaksa beraberinde bir miktar alt yüz germe de mutlaka yapılmalıdır. Aksi takdirde boyun ve yüz bölgesi geçiş bölgelerinde uyumsuzluk ortaya çıkabilir. Bu duruma ameliyat öncesi gerekli muayene ve incelemeler yapılarak karar verilmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!