Evde Siyah Noktalar İçin Maske Nasıl Yapılır? Siyah Noktalar İçin Maske Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Evde Siyah Noktalar İçin Maske Nasıl Yapılır Siyah Noktalar İçin Maske Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 14:45

Siyah noktalar cildin en büyük düşmanlarından biridir. Vücudun birçok noktasında çıksalar da en çok yüzde karşılaşılan bir cilt problemidir. Siyah noktalar uygun bir şekilde temizlenmediği zaman iltihaplı sivilcelere dönebilir. Siyah nokta temizliğine büyük özen göstermek gerekir. Evde siyah noktalar için maske nasıl yapılır? İşte siyah noktalar için maske tarifiyle ilgili tüm detaylar.

Haberin Devamı

Siyah nokta oluşumuna neden olan birçok etken bulunur. Gözeneklerde biriken fazla sebum siyah noktalara sebep olan en büyük faktördür. Gözeneklerde sebumun yanında biriken kirler ve ölü deriler de siyah nokta oluşumuna yol açar. 

 Siyah nokta temizliği için siyah nokta bantları, tanecikli ya da soyulabilen peeling yöntemleri kullanılır. Bunun yanında evde birkaç malzeme kullanılarak da siyah nokta maskesi yapılabilir. 

 Siyah Nokta Oluşumu Nasıl Önlenir? 

 Siyah nokta temizliğinin yanında siyah nokta oluşumunu önlemek de çok önemlidir. Bunun için yapılabilecekler şu şekilde sıralanabilir:

 Güneşin zararlı ışınlarından korunmak amacıyla mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır. 

Sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat edilmelidir. 

Makyaj yapıldığı zaman makyaj kalıntılarının çok iyi temizlenmesine dikkat edilmelidir. 

Haberin Devamı

Yüzde makyaj olmasa bile düzenli cilt temizliği yapılmalıdır. 

Makyaj malzemesi ve cilt bakım ürünü seçerken cilt yapısına uygun olmasına özen gösterilmelidir. 

Cildi temizlemek için kullanılan ürünlerin derinlemesine temizlik yapmasına dikkat edilmelidir. 

Evde Siyah Noktalar İçin Maske Nasıl Yapılır? 

 Siyah noktalar her cilt tipinde görülebilen bir sorundur. Yağlı ciltlerde sebum üretimi çok daha fazla olduğu için siyah nokta oluşma ihtimali kuru ciltlere göre daha fazladır.

 Siyah noktalardan evde yapacağınız maskelerle kurtulmak da mümkündür. 

 Maskeyi kullanmadan önce cildinizi güzel bir şekilde temizleyip cilt toniği ile gözeneklerinizi açmalısınız. Maskeyi banyodan sonra uygularsanız daha iyi bir sonuç alacağınızı görecekseniz. Banyodan sonra kullanmayacaksanız uygulamadan önce buhar banyosu yapmak çok önemlidir. 

 Maskeleri cildinize uygulayıp yeterli süre kadar bekledikten sonra soğuk su ile temizleyebilirsiniz. Maskeleri siyah nokta sıklığınıza ve cilt tipinize göre haftada 2-4 kere uygulayabilirsiniz. 

 Siyah Noktalar İçin Maske Tarifi 

 Limon ve Karbonat Maskesi

  1 yemek kaşığı karbonat ya da tuzun içine yarım limonu sıkıp suyunu ekleyin. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere karışımı ovalayarak sürün. 15-20 dakika bekleyip soğuk su ile yıkayın.

Haberin Devamı

 Karışımı eklediğimiz limon gözeneklerin temizlenmesini sağlarken tuz ya da karbonat gözeneklerinin içinin boşalmasına yardım ediyor. 

 Türk Kahvesi Maskesi 

 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ile 2 tatlı kaşığı zeytinyağını bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışımı temizlediğiniz cildinize dairesel hareketlerle uygulayın. Maskeyi cildinizde 5 ila 7 dakika tutup ılık suyla durulayın. Duruladıktan sonra cildinizi güzel bir şekilde nemlendirmeye özen gösterin. Maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz. 

 Zerdeçallı Maske

  1 ya da 2 yemek kaşığı zerdeçal, 1 ya da 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı limon suyu, yarım yemek kaşığı yoğurt ya da süt ile yarım çay kaşığı elma ya da üzüm sirkesini bir kaba alıp topaklanma kalmayıncaya kadar karıştırın. Temiz olan cildinize karışımı sürün. 15 ila 20 dakika bekletip ılık suyla durulayın. Zerdeçallı maskeyi haftada 2 defa uygulamanız uygundur. 

Haberin Devamı

 Yumurta Akı Maskesi

  Bu maske siyah noktaların dışında sivilce problemi için de kullanılabilir. Bir yumurta akı ile birkaç damla limon suyu karıştırılır. Siyah nokta bulunan bölgelere sürülür. 20 dakika kadar bekletildikten sonra soyulur. Yumurta akı maskesi siyah noktaların giderilmesine yardımcı olurken aynı zamanda ciltteki ölü derileri de ortadan kaldırır. 

 Kil Maskesi 

 Cilt gözeneklerini en iyi şekilde temizleme yöntemlerinden biri kil maskesidir. Kil maskesi ama hazır olarak kozmetik mağazalarından alınabilen hem de evde hazırlanabilen bir maskedir. Evde yapmak için önce krem kıvamına gelene kadar toz kil ile elma sirkesini karıştırın. Karışımı uyguladıktan sonra 10-15 dakika kadar bekleyin. Ilık suyla durulamadan önce kuruduğundan emin olun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!