"Evde bakım hizmeti"

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2008 12:14

Çankaya Belediyesi, engelliler, sağlık sigortası bulunmayan anne adayları ve 65 yaş üzeri vatandaşlara “Evde Bakım Hizmeti” vermeye başladı.

Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, Çankaya'nın, yaş ortalaması yüksek kişilerin yaşadığı bir ilçe konumunda olduğunu söyledi.;

Çankaya Yıldız'da bulunan Nusret Fişek Sağlık Merkezi bünyesinde “Evde Bakım Hizmeti” verilmeye başlandığını belirten Eryılmaz, bu çalışmanın sağlık alanında başlatılan hamlenin önemli bir ayağı olduğunu ifade etti.

Yeni açılan merkezin yerli malı cihazlarla donatıldığını ve uygulanan görüş testi ile ilklerin arasına gireceğini belirten Eryılmaz, “Çankayalılar artık yalnız değil. Yaşı ilerlemiş vatandaşlarımıza her türlü donanıma sahip merkezimizde ve gerekli ekipmanlarla donatılmış araçlarımızla evlerinde ücretsiz hizmet vereceğiz” dedi.

Merkeze ait tam teşekküllü 4 muayene aracı, 4 evde bakım servis aracı, 2 gezici laboratuvar ve 2 ambulansta çok sayıda yetişmiş personelin görev alacağını kaydeden Eryılmaz, “Engelliler, sağlık sigortası bulunmayan anne adayları ve 65 yaş üzeri vatandaşlara Evde Bakım Hizmeti vermeye başladık. Bunun yanı sıra oluşturulan Yaşam Destek Sistemi ile vatandaşların yapmakta zorlandığı ev temizliği, tıraş, banyo gibi kişisel ihtiyaçları da karşılanacak” diye konuştu.

ENGELLİ VE SOSYAL GÜVENLİĞİ OLMAYAN ANNE ADAYLARI

Engelliler ve sosyal güvenlik sigortası olmayan anne adaylarının da unutulmadığı proje kapsamında “hasta takip sistemi” ve “gebelik takip sistemi”nin uygulanacağını belirten Eryılmaz, evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyenlerin, Çankaya Belediyesi Kent Sağlığı Hizmetleri Müdürlüğü'nün “0800 314 99 00” numaralı telefonunu arayabileceklerini bildirdi.

Hastaneyi vatandaşların ayağına götürerek, sağlık alanında önemli bir hamle yaptıklarını ifade eden Eryılmaz, göz muayenesinden röntgen çekimine, kadın doğum ünitesinden kulak burun boğaza kadar tüm alanlarda muayene için geliştirilmiş araçlarla halkın hizmetinde olduklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!