Estetik ve güzellik danışmanı Damla Demir Yılmaz : 2024 ilkbahar yaz trendleri

Güncelleme Tarihi:

Estetik ve güzellik danışmanı Damla Demir Yılmaz : 2024 ilkbahar yaz trendleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 07:30

Güzellik endüstrisi, tarihsel olarak önemli bir dönüşüm geçirdi. Bu değişim, sadece güzellik algımızı ve sektördeki trendleri etkilemekle kalmadı, aynı zamanda yaşam tarzlarımızı ve tüketici alışkanlığını da yeniden şekillendirdi.

Haberin Devamı

2023 yılı, sürdürülebilir güzellikten akıllı cihazlarla desteklenen kişisel bakıma kadar pek çok yeni yaklaşım ortaya çıktı.
Sosyal medya platformlarında popüler olan sanal makyaj deneyimleri dikkat çekti.
TikTok’ta takma tırnaklarla ilgili içerikler 8 milyar görüntülenme aldı, “curtain bangs” kaküller, Google’da 14 milyondan fazla kez aratıldı.
2024’le birlikte yeni ve sürdürülebilir ürünlerin yanı sıra akıllı teknolojiyle entegre deneyimler ön plana çıktı.
2024 yılında güzellik trendlerinde öne çıkabilecek unsurlar:
∆ Doğal ve minimal makyaj, cilt bakımı ve güzellik, yine ön planda olacak. Cilt sağlığını destekleyen ürünler ve hafif dokunuşlar tercih edilebilir.
∆ Sürdürülebilirlik ve çevre dostu ürünlerin önemi bu dönemde de artmaya devam edecek. Cildin ihtiyacının belirlenip hedefe yönelik tedavi, daha az ürün kullanımı önem kazanacak.
Doğa dostu ambalajlar, geri dönüştürülebilir malzemeler ve karbon ayak izini azaltan ürünler popülerliğini koruyacak.
∆ Cilt bakımı ve güzellik alanında teknolojik yeniliklerin kullanımı bu bağlamda artmaya devam edecek. Özellikle cihazlarla yapılan cilt ve saç analizleri, kişiselleştirilmiş cilt bakımı uygulamaları için daha yaygın hale gelecek.
∆ İçeriden dışarıya güzellik anlayışı önemli olacak. Beslenme, uyku, egzersiz ve stres yönetimi gibi faktörlerin cilt ve genel sağlık üzerindeki etkileri yadsınamaz.
Bu anlamda uygun tedavi yöntemleri belirlenirken hem bedenimizin hem de zihnimizin sağlığı bize kalıcı güzelliğin anahtarını verecek.
∆ Kişiselleştirilmiş bakımlar ve tedaviler ön plana çıkacak.
Bu noktada “kişiselleştirilmiş güzellik” kavramı hayatımıza giriyor.
Teknolojik inovasyonlarla elde edilen bulgulara dayanarak oluşturulan, endişeleri hedefleyen içeriklerle formüle edilmiş ürünler önem kazanacak.
∆ Teknolojinin de devreye girmesiyle daha heyecan verici bir cilt ve saç bakım anlayışı gitgide güçleniyor.
∆ Yaşlanma belirtilerini erken ve doğal bir şekilde yavaşlatmak için daha erken dönemlerde yapılacak işlemler yaygınlaşacak.
Örneğin, alın kırışıklıklarının mimikler kaybolmadan botoks kullanımıyla engellenmesi ya da 30’lu yaşların başlarında gençlik aşısı olarak bilinen mezoterapi uygulamaları...
2024, yenilenme anlamına gelen rejuvenasyonun değil, yaşlanmayı engelleme amacıyla kullanılan prejuvenasyon yılı olacak.
NOT:
Her zaman söylediğim gibi bu tür işlemler için mutlaka uzman hekimlere başvurulmasını tavsiye ediyorum.

BAKMADAN GEÇME!