Estetik cerrahlara Amerika'da eğitim

Güncelleme Tarihi:

Estetik cerrahlara Amerikada eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 12:22

KONYA'da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan estetik cerrahları dünyayla yarışıyor. ABD'deki dünyaca ünlü Mayo Clinic'te 1 yıl süreyle eğitim doktorlar, eğitimlerini ardından geldikleri Konya'da her türlü estetik ameliyatı başarıyla gerçekleştiriyor.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Zekeriya Tosun, Amerika'nın önde gelen sağlık merkezi Mayo Clinic ile birlikte çalıştıklarını, asistanları 1 yıl süreyle bu kliniğe göndererek yetiştirdiklerini söyledi. Mayo Clinic'teki doktorlarla 2009 yılında Konya'da bilimsel bir toplantı yapmak için hazırlıklara başladıklarını belirten Tosun, bu toplantının Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı, Yrd. Doç. Mustafa Keskin ve 10 asistan olmak üzere toplam 13 kişilik ekiple dünyaca ünlü bütün hastanelerde yapılan tedavi ve ameliyatları Konya'da da yaptıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Tosun, “Az ekiple çok işler başarıyoruz. Uluslararası ve ulusal birçok kongrede bildiri sunuyoruz. En son Şubat ayında Avustralya'nın Melbourne şehrinde Uluslararası Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği'nin 19'uncu Dünya Kongresi'ne katıldık. Türkiye'den sunulan 30 bildiri arasından 7 tanesi kliniğimize aitti” dedi.

Son 1 yıl içerisinde uluslararası bilimsel toplantılarda 31 sözel bildiri, 18 poster bildirisi ve 4 adet bilimsel makale olmak üzere toplam 53 bilimsel yayın sunduklarını belirten Doç. Dr. Tosun, uzun yıllardır işbirliği halinde çalıştıkları ve 6 ay ile 1 yıl sürelerle asistanların eğitim gördüğü Mayo Clinic ile 2009 yılında Konya'da bilimsel bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını ifade etti.

En zor ve uç ameliyatları başarıyla tamamladıklarını, bu başarının altında ekip ruhunun olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tosun, “Bu, aynı zamanda Selçuk Üniversitesi'nin ve ülkemizin başarısıdır. Bu başarılar ve yurt dışındaki merkezlerle olan sıkı diyalog bizim insanımıza ve halkımıza dünyadaki yeni tedavi metodları ve ameliyat şekillerinin uygulanması şeklinde yansımaktadır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!