Erkeklerde Ereksiyon (Sertleşme Sorunu) Nedir, Neden Olur Ve Nasıl Tedavi Edilir? Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde Ereksiyon (Sertleşme Sorunu) Nedir, Neden Olur Ve Nasıl Tedavi Edilir Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 12:12

Erkeklerde sertleşme bozukluğu; çok yaygın bir şekilde görülen cinsel işlev bozuklukları içerisinde yer almaktadır. İktidarsızlık ya da sertleşme bozukluğu; genelde cinsel aktivite adına penisin yeterince bir dikleşme ve sertlik elde edilememesi ya da edilse bile doyum elde edilmeden son bulması şeklinde tanımlanan bir durumdur. 40 yaş ve üstündeki erkeklerin yüzde ellisi sertleşme bozukluğu yaşayabilmektedir. İşte, erkeklerde sertleşme bozukluğuna dair tüm detaylar.

Haberin Devamı

Erektil disfonksiyon şeklinde de isimlendirilen sertleşme bozukluğu; cinsel ilişki adına yeteri kadar sertliğin sağlanamaması veya cinsel ilişkinin sürdürülememesidir. Erkeklerde sertleşme problemi oldukça sık karşılaşılan bir sorundur. Penis sertleşme problemi, yaşla beraber artış göstermektedir. Bazı zamanlarda ereksiyon problemi yaşamak endişe kaynağı olmamalıdır. Bununla birlikte peniste sertleşme problemi devamlı yaşanıyor ve cinsel yaşama etki ediyorsa özgüven eksikliğine, strese ve ilişki problemlerine neden olabilir. Erkeklerde sertleşme problemi; şeker hastalığı, kalp sağlığı gibi tedavi gerektiren bununla beraber altta yatan sağlık sorununun habercisi olabilmektedir.

Birey; sertleşme problemi yaşıyorsa veya bu konu hakkında endişeleri bulunuyor ise alanında uzman bir hekime danışmanları gerekmektedir. Kimi zaman altta yatan bir hastalığı tedavi etmek, sertleşme probleminin ortadan kalkması adına yeterli olacaktır. Başka durumlarda ise değişik tedaviler gerekebilir.

Haberin Devamı

Erkeklerde Ereksiyon (Sertleşme Sorunu) Nedir?

Halk dilinde sertleşme problemi; ereksiyon sorunu ya da iktidarsızlık şeklinde de ifade edilir. Bununla beraber tıp dilinde bu durum erektil disfonksiyon şeklinde tanımlanır. Bu durum; peniste cinsel ilişkinin başlaması ya da devam etmesi adına gerekli veya istenen seviyede sertlik oluşmaması durumudur.

Ereksiyon sorununun pek çok değişik sebebi olabilir. Psikolojik unsurların dışında hormonal bozukluklar da bu probleme sebep olabilir. Bunun dışında bir hastalığı tedavi ediyorken, rahatsızlığın altında yatan sebebi ve uygun tedavi metodunu belirlemek önemlidir. Ereksiyon sorununun nedenlerinden birisi, çiftlerin arasında bulunan uyumsuzluktan kaynaklıdır. Birey, sevmediği biriyle ilişkiye giriyor ise ya da ilişki sırasında alınan kötü koku varsa sertlik problemine neden olur. Fakat bunu bir rahatsızlık şeklinde düşünmek yanlış olacaktır.

Erkeklerde Ereksiyon Sorunu Neden Olur?

Erektil disfonksiyon ya da ereksiyon sorunu; erkeklerin ereksiyonu devam ettirememe ya da bir ereksiyonu destekleyememe yeteneği olarak tanımlanır. Erektil disfonksiyon ya da daha yaygın ismi ile ereksiyon problemi pek çok nedenden ötürü ortaya çıkabilmektedir.

Haberin Devamı

Erkeklerde sertleşme problemi, ender görülen bir problem değildir. Bununla birlikte stres olma dahil pek çok sebepten ötürü ortaya çıkması mümkündür. Toplum içerisinde sık sık karşılaşılan sertleşme problemi, ciddi psikolojik problemlerin dışında ciddi hastalık belirtisi olabilmektedir.

Erkeklerde Ereksiyon Sorunu Nasıl Tedavi Edilir?

Erkeklerde sertleşme bozukluğu ya da ereksiyon sorunu tedavisi genel olarak altta yatan bir problemin tedavi edilmesi ile başlamaktadır. Bu konuda çekinmeden alanında uzman bir hekime görünmek oldukça önemlidir. Alanında uzman bir hekim; ereksiyon sorununun sebebi olarak bir başka hastalığın teşhisini tespit eder ise, kişiyi ilgili olan branş doktoruna yönlendirebilir. Bunun yanı sıra doktor ayrıca, ereksiyon problemi adına ilaç tedavisine de başlamayı uygun görebilir.

Haberin Devamı

Sertleşme sorununda gereken durumlarda cerrahi tedavilerin de alternatifler arasında yer aldığ6ı söylenebilir. Bunun dışında sertleşme bozukluğu adına bazı cihaz önerileri de verilebilir. Bunlar;

- Sertleşmeye Yardımcı Olan Cihazlar: Sertleşme problemi yaşayan bazı hastalara vakum pompası dahil olmak üzere başka cihazlar tavsiye edilebilir.

- Penil implantı: Sertleşme bozukluğu olan erkekler adına cerrahi metotlar ile penis içine yerleştirilen implantlar ereksiyon sorunu olanlar adına çözüm olabilmektedir.

Ereksiyon sorununun çözümü adına öncelikle alanında uzman bir hekime görünmek ve ona göre tanı konulması önemlidir.

BAKMADAN GEÇME!