Erkeklerde Boyunda Ve Ense Kökünde Sivilce Neden Çıkar Ve Nasıl Tedavi Edilir?

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerde Boyunda Ve Ense Kökünde Sivilce Neden Çıkar Ve Nasıl Tedavi Edilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 12:13

Erkeklerde ense ve boyunda meydana gelen sivilceler, yeni bir şampuan kullanımından sonra bazı cilt sorunlarına kadar pek çok nedenden dolayı meydana gelir. Ense ve boyun sivilceleri birden belirir ve düzenli bir temizleme ve tedavi yapılmasına rağmen uzun bir süre geçmez. Bu durumun asıl nedeni, ensedeki derinin iyileşmeyi zorlaştırması ve daha kalın olmasıdır. Erkeklerde boyunda ve ense kökünde sivilce neden çıkar ve nasıl tedavi edilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Ense kökünde oluşan sivilcelerin nedenleri yaygın bir şekilde hormonlardaki bazı dengesizliklerden kaynaklanır. Hormon bozuklukları ise genellikle bu sivilcelere yol açar.

Erkeklerde Boyunda ve Ense Kökünde Sivilce Neden Çıkar ve Nasıl Tedavi Edilir?

Erkeklerde ense kökünde meydana gelen sivilceler, pek çok nedenden kaynaklanabilir. Ensedeki sivilceler genellikle, saçınızdaki yağın ense bölgesinde bulunan gözenekleri tıkamasının bir sonucu şeklinde ortaya çıkar. Özellikle de uzun ve çok sık yağlanan saçlarınız varsa bu durumda ense sivilceleri ile sıkça karşılaşılır.

Kafa bölgesinde meydana gelen yağlanma, yastık ve çarşaf gibi temas ettiğiniz nesnelerde birikir. Yastık kılıfları ve çarşafınızı düzenli bir şekilde değiştirmezseniz, bir sabah uyandığınız zaman ensenizde pek çok sivilce ile karşılaşabilirsiniz. Bazı losyonlar, saç kremleri, şampuanlar ve saç bakım ürünleri, gözeneklerinizi tıkayarak bu sorunla karşılaşmanıza neden olabilir. Bazı zamanlarda ensenizdeki kılların yanlış bir yöne doğru büyümesi sonucunda ensede kıl dönmeleri de meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Dokunduğunuz zaman acıyan şişkin kıl dönmeleri de ensede bulunan sivilcelere neden olabilir. Ense ve boyunda çıkan sivilceler, yeni bir şampuan kullanımından farklı cilt sorunlarına kadar pek çok nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Ense ve boyun sivilceleri ise birden belirir ve düzenli tedaviye ve temizleme rağmen uzun bir süre geçmez. Bu durumun asıl nedeni ise, ensedeki derinin çok daha kalın olması ve iyileşmeyi de önemli ölçüde güçleştirmesinden kaynaklanır.

Ense Kökünde Sivilce Oluşumunun Önlenmesi

Saç derinizde meydana gelen sivilce oluşumunu fark ettikten sonra, akneleri hiçbir zaman sıkmamalısınız. Bir hastanenin dermatoloji uzmanında ya da cildiye bölümüne, baş derisinde sivilce oluşumu şikayeti ile başvurabilirsiniz. Dermatoloğunuz ise, saç derisine çeşitli analizler yaparak, gerekli görülen tedaviye başlar.

Ense temizliğine de çok önem vermeniz gerekir. Her gün yüzünüzü yıkıyorsanız, aynı şekilde ensenizi de yıkamanız gerekir. Ense aşırı terleyen, bakteri oluşumuna müsait ve çok çabuk kir toplayan ve toz tutan çok önemli bir vücut bölgesidir. Sivilce oluşmasını istemiyorsanız, bu bölgenin temizliğine çok özen göstermeniz gerekir.

Haberin Devamı

Su içmek, vücudun tüm işlevleri için oldukça önemlidir. Aynı zamanda sivilce oluşumunu önlemek ve vücudunuzun nemini korumak için de bol bol su içmeniz gerekir.

Eğer saçlarınız yağlı ise bu bölgeye temas etmeleri ise sivilce oluşumunu önemli ölçüde tetikler. Uzun saçlarınızı toplayarak ya da keserek ve ensenize değmemesini sağlayarak ense kökünde sivilce oluşumundan kolaylıkla kaçınabilirsiniz.

Sadece aknelerin üzerine bir salisilik asit içeren krem uygulayarak, sivilcelerde meydana gelen iltihaplanmayı kolaylıkla önleyebilirsiniz. Antibakteriyel, antibiyotik ve salsilik asit içeren kremlerin kullanılmasına rağmen sivilceleriniz hala geçmiyorsa dermatoloji uzmanınızdan ağız yolu ile alabileceğiniz bir antibiyotik ilaç isteyebilirsiniz. İçeriğinde sülfür bulunan kremler ve şampuanlar, saç derinizde de onarım etkisi yaratır.

Haberin Devamı

Evde uyguladığınız yöntemler, antibiyotik ilaçlar ve kullanılan kremler herhangi bir işe yaramadıysa ve sivilce oluşumu hala devam ediyorsa cerrahi bir müdahale gerekir. Bir plastik cerrahının yapacağı bir cerrahi müdahale ile iltihaplı sivilceler kolay bir şekilde alınabilir. Sivilcenin alındığı bölgeye özel olarak da bazı solüsyonlar uygulanarak, daha sonradan meydana gelecek sivilceler de önlenmiş olur.

BAKMADAN GEÇME!