"Engellilerin, seyahat engeli kalksın"

Güncelleme Tarihi:

Engellilerin, seyahat engeli kalksın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2018 14:00

İstanbul Ticaret Odası Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Meslek Komite Başkanı Hüseyin Selami Çelebioğlu "Birçok engelli vatandaşımız gerekli teknik alt yapı olmadığı için seyahat edemiyor. Aparat projesi onaylanırsa engelli vatandaşlarımız çok rahat seyahat edebilecek ayrıca ülke üretimine ve ekonomisine milyonlarca engellimiz dahil olacaktır." dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen 'Turizm ve Ulaştırma Çalıştayı' Aralık 2018'de İstanbul'da yapıldı. Şehirlerarası otobüslerin YSS ve FSM köprülerini eş zamanlı olarak kullanma hakkı, köprü cezaları, toplu ulaşım yasası ihtiyacı ve telif yasasının tartışıldığı çalıştayda 'Engelli Ulaşımı' ile ilgili bir başlık da açıklandı. Taşıtlarda, otogarlarda ve yol tesislerinde engelli bireylerin kullanımı için gerekli olan aparat örneklerinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmadığından uygulama başlatılamadığını belirten Çelebioğlu şunları söyledi:
Engelliler seyahat ederse üretim artar
"Engelli ulaşımında en az 2 engelli taşıtı olması halinde engelli taşıması yapmak isteyen taşımacılara araç ve koltuk kapasitesi aranmaksızın taşıma yetki belgesi verilmelidir. İlgili tüm tarafların katılımı ile yolculuk öncesi, yol boyu ve yolculuk sonrasını kapsayan Karayolu Yolcu Taşımacılığı uygulama genelgesi hazırlanmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın hayata aktif katılımı için çok şey söyleniyor ancak somut projeler de bakanlıklarda onay bekliyor. Birçok engelli vatandaşımız gerekli teknik alt yapı olmadığı için seyahat edemiyor. Aparat projesi onaylanırsa engelli vatandaşlarımız çok rahat seyahat edebilecek ayrıca ülke üretimine ve ekonomisine milyonlarca engellimiz dahil olacaktır"

Haberin Devamı

Engellilerin, seyahat engeli kalksın

BAKMADAN GEÇME!