Emzirmek Kilo Verdirir Mi Aldırır Mı? Doğumdan Sonra Sık Bebek Emzirmek Vermeyi Sağlar Mı Engeller Mi

Güncelleme Tarihi:

Emzirmek Kilo Verdirir Mi Aldırır Mı Doğumdan Sonra Sık Bebek Emzirmek Vermeyi Sağlar Mı Engeller Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 12:41

Yeni doğum yapmış olan kadınlar için ilk dönemlerde birçok soru akıllarda yer almaktadır. Bunlardan en önemlisi ise emzirmenin kilo verdirip verdirmediğidir. Buna göre emzirmenin kilo verdirdiğini bilmelisiniz. Emzirmek kilo verdirir mi aldırır mı? Doğumdan sonra sık bebek emzirmek vermeyi sağlar mı engeller mi? İşte, merak edilenleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Emzirme döneminde kadınların kilo verdikleri bir gerçektir. Tabi bu süreçte dikkatli bir şekilde beslenme yapmakta çok önemlidir. Yani emzirme kilo verdirir deyip düzensiz bir şekilde beslenme yapılmamalıdır. 

Emzirmek Kilo Verdirir mi Aldırır mı? 

Emzirmek kilo aldırmak yerine verdirir. Çünkü emzirmenin en büyük yararı annenin ödemini atması için destek sağlamasıdır. Buda hızla kilo vermenin önemli bir unsuru olarak dikkat çeker. Ayrıca annenin emzirme döneminde ilk düşüncesi eski formuna kavuşmaktır. Bunun için çaba harcayan annenin emzirerek ve sağlıklı beslenerek formuna kavuşması son derece kolaydır. 

Emzirmenin toksinleri ve ödemi atmaya büyük bir yardımcı olduğu görülür. Yani emzirme sırasında annenin efor harcaması ile kalori yakması kolay olur. Bu durum kilo vermenin etkili ve hızlı bir yoludur. Sonuçta kilo vermek isteyen kişilerin kalori yakmaları gerekir. Bundan dolayı annelerin bu konuda şanslı olduklarını söyleyebiliriz. Ayrıca emzirmek ve dengeli beslenmek sağlıklı kilo vermeye yarar. Bunun yanında emzirmeyi ihmal etmemek gerekir. Bebeğin yanında olamayacağınız durumlarda göğüs pompası ile sütü sağarak saklayabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Doğumdan Sonra Sık Bebek Emzirmek Kilo Vermeyi Sağlar mı Engeller mi? 

Doğumdan sonra sık olarak yapılan emzirme işlemi annenin kilo vermesine yardımcı olur. Bu dönemde nasıl beslenilmesi gerektiğini ise bilmek gerekir. Annenin emzirme döneminde tüketmesi gereken yiyecekler şöyledir; 

- Izgara et,

 

- Izgara balık,

 

- Sebze yemekleri,

 

- Yoğurt,

 

- Sütlü gıdalar,

 

- Bol yeşillikli salata,

 

- Çorba, 

- Meyve (muz, elma, havuç vs.). 

Annenin emzirme süreci sırasında günlük hafif yürüyüşler yapması da olumlu etkiler sağlayacaktır. Yani sık bebek emzirmek kilo vermeyi sağlar ama buna destek olarak dikkatli hareket etmeniz lazımdır. Dengeli beslenme ve bunun yanında yapılan yürüyüşler annenin süt kalitesini artırır. Buda bebeği emzirdikçe annenin vücudunun daha hızlı toparlanmasına destek olacaktır. 

Haberin Devamı

 Sık sık emzirmenin yararlı olacağını ve kilo vermenize destek sağlayacağını bilmelisiniz. Zaten çoğu anne bu dönemi en iyi şekilde geçirerek eski formuna kavuşmaktadır. Dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket etmeniz arzu ettiğiniz forma kavuşmanıza büyük bir destek sağlar. Bundan dolayı emzirmeyi sık sık yapabilirsiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!