'Eczanelerimizde var'

Güncelleme Tarihi:

Eczanelerimizde var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2013 12:12

Sağlık Bakanlığı 'bulunamayan ilaçlar' için yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık yaptığı açıklamada şu sözler yer verdi.

Haberin Devamı

"Medyada Türk Tıbbi Onkoloji Derneği’ne atfen, “iyileşebilir özelliği olan, meme, testis ve lenfoma kanserlilerin, bulunamayan ilaçlar yüzünden öldüğü, ilaç olmadığı için hekimlerin çaresiz kaldığı” şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.


Ülkemizde ruhsatlı olmayan veya ruhsatlı olup temininde güçlük çekilen ilaçlar yurtdışından, “Bilimsel Danışma Komisyonu”nun uygun görüşü ve bakanlığımızın onayı ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından ithal edilmektedir.


Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzun web sitesinde “Yurtdışı İlaç Listesi” yayınlanmaktadır. Bu listedeki ilaçlar için, tanımlanan endikasyonlarda bakanlığımızın ek onayı olmaksızın başvurular doğrudan TEB’e yapılabilmektedir.


Habere konu olan Dakarbazin etkin maddeli Deticene isimli ilaç Yurtdışı İlaç Listesi”nde bulunmakta olup, doğrudan TEB’den tedarik edilebilmektedir.
Daha önce TEB tarafından getirtilen Bleomicin etkin maddeli ilacın ise bakanlığımızın yoğun çabaları sonucunda ülkemizde üretimine başlanmıştır. Halihazırda Blemisin ilacına tüm eczanelerden ulaşmak mümkündür."

 

Haberin Devamı


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!