Dr. Ender Saraç’tan sağlıklı yaşam önerileri

Güncelleme Tarihi:

Dr. Ender Saraç’tan sağlıklı yaşam önerileri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2008 17:28

KONYA Meram Belediyesi’nin Kadın Meclisi tarafından düzenlenen ‘Beden Sağlığı’ konulu konferansta konuşan Dr. Ender Saraç, sağlıklı yaşam için yapılması gerekenleri anlattı.

Kadın Meclisi’nin konuğu olarak Konya’ya gelen sanatçı Ajda Pekkan da konferansı dinledi. Yaklaşık 750 kişilik salon tıklım tıklım dolunca bazı katılımcılar konferansı ayakta izlemek zorunda kaldı. Saraç, “Vişne, kara dut gibi mor yiyecekleri bolca tüketin” dedi.
Sağlıklı yaşam için günlük yapılması gerekenleri anlatan Dr. Saraç, sağlıklı yaşam için dişlerin temizliği kadar dilin temizliğine de dikkat etmek gerektiğini söyledi.

Sindirim sisteminin gece boyunca vücutta biriken toksinleri bağırsak ve dilin üzerinde biriktirdiğini belirten Dr. Saraç, “Sindirim sisteminin başladığı yer dildir. Sabah uyandığında dilinizin üzerinde hafif beyaz yapışkan bir madde oluşur. Bu madde çok tehlikelidir. Bu maddeyi tekrar vücuda almamak için dilin üzerini kazımak gerekir. Çünkü gece boyunca vücut enerji harcayarak bu toksini açığa çıkarır. Dil kazıyıcı denilen çelik veya gümüşten aletler var. Arkadan ileri doğru kazıyarak bu toksinleri temizleyebilirsiniz. Bunu her sabah mutlaka yapın” dedi.

BEYAZLARDAN UZAK DURUN

Un, tuz ve şekerin vücuda fazla alınmaması gerektiğini söyleyen Dr. Saraç, hamur işi, tatlı ve tuzlu gıdaların kan şekerini önce düşürdüğünü ardından fazla insülüne neden olarak düşük kan şekeri hastalığına neden olduğunu söyledi. Bu hastalığın panik atak, ter basması, kansızlık ve ellerde titremeye yol açtığını belirten Saraç, bu beyaz besinler yerine yeşil besinlerin bolca tüketilmesini önerdi.

MORLARI ÇOK TÜKETİN

Türkiye’de her mevsim bulunan mor renkli sebze ve meyvelerin bol miktarda tüketilmesi gerektiğini belirten Saraç, “Her mevsim mor yiyecekler bulabiliriz. Vişne, karadut, mor üzüm, böğürtlen, nar bunları ara öğünlerde her gün bir porsiyon yiyin” dedi.

AJDA PEKKAN DA KONFERANSTAYDI

Ayurveda Uzmanı Dr. Ender Saraç'ın verdiği konferansı, Kadın Meclisi’nin konuğu olarak Konya’ya gelen sanatçı Ajda Pekkan da dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!