Doğru güneş koruyucu nasıl seçilir?

Güncelleme Tarihi:

Doğru güneş koruyucu nasıl seçilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 07:00

Güneş kremleri cildi güneş ışınlarından, özellikle zararlı UVA ve UVB türlerine karşı koruyup, radyasyonun etkilerinin cilde geçmesini engelleyen ürünlerdir.

Haberin Devamı

Özellikle güneşin daha dik açıyla geldiği yaz aylarında cilt sağlığı için tercih edilir ancak güneş kremlerinin sadece yaz mevsiminde değil kışın da kullanılması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Özellikle de UVA ışınları hava bulutluyken bile, hatta camın ardından dahi cilt dokusunu olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle cilt tipinize uygun bir güneş kremini tüm yıl boyunca kullanmanız gerekiyor.

Bu hafta köşemde güneş kremlerini yakın takibe aldım ve doğru güneş kremi nasıl seçilir sizler için yazdım.

Önce neden güneş koruyucu kullanmanız gerektiğini hatırlatarak başlayalım...

Cildinizin erken yaşlanmasını önlemek, cilt lekelerinden korunmak, cilt sorunlarına karşı önlem almak ve tabii ki genç ve porselen gibi bir cilde sahip olmak için güneş kremini dört mevsim günlük bakım rutininize mutlaka eklemelisiniz. 

Haberin Devamı

Peki ya doğru güneş kremi nasıl seçilir?

GÜNEŞ KREMİ SEÇİMİNDE KRİTİK UNSURLAR

Nasıl ki kıyafet seçiminde beden tipimiz, ten rengimiz gibi koşulları göz önünde bulundurup birbiriyle uyumlu parçaları birleştirip bir kombin yapmaya özen gösteriyorsak güneş koruyucu kremleri seçerken de cildinize, yaşam tarzınıza uygun bir seçim yapmanızı öneriyorum.

Güneş kremi seçiminde kritik unsurları özetlemem gerekirse; mevsime bağlı maruz kalınan ışın derecesini göz önünde bulundurarak size uygun SPF seçmeyle işe başlayın.

Yaz mevsiminde çok yüksek faktörlü koruyucuları seçmenizi tavsiye ediyorum. İkinci adımda cinsiyetiniz, cilt yaşınız, cilt tonunuz geliyor.

Özellikle koyu tenli kişiler daha az güneş koruyucu kullanabilir gibi bir yanlış bilgi var. Koyu tenli kişilerde cilt lekeleri daha sık görülür.

Bu sebeple koyu tenli kişilerin her mevsim güneş koruyucu kullanmaları gerekir. Bunların dışında bir güneş koruyucu seçerken ailedeki genetik cilt hastalıkları, akneye eğilim ve günlük rutininizi göz önünde bulundurmalısınız.

Ayrıca özellikle dikkat etmeniz gereken diğer detaylar;

Kutu üzerinde yer alan aktif bileşenleri inceleyin.

Cildinize alerji yapacağını düşündüğünüz içeriklerden uzak durun.

Haberin Devamı

Cilt tipinize göre seçim yapın. Her cilt tipi için uygun olan kremler favorim. Güneş koruyucunuzun cildinizi nemlendirirken ince çizgi ve koyu leke görünümünü azaltan özellikte olmasına dikkat edin. Güneş, deniz tuzu gibi faktörler cildimizi fazlasıyla kurutuyor.

Bu sebeple koruyucunuzun içeriğinde yenileyici, antioksidan C vitamini gibi besleyicilerin olmasına dikkat edin. Bu özelliklerde seçilen bir koruyucu aynı zamanda mükemmel bir makyaj bazıdır.

Eğer makyaj yapmayı seviyorsanız buna mutlaka dikkat edin. Üst üste cildinizi birçok ürünle yormaktansa tek bir güneş koruyucuyla pürüzsüz bir ten yaratabilirsiniz.

Bu konuda yanlış bilinenleri düzeltmek istiyorum. Koruyucu kremleri miktar olarak bol kullanmanız daha iyi korunacağınız anlamına gelmiyor.

Haberin Devamı

Ürünü iki parmağınızı kaplayacak miktarda kullanmanız yeterli olacaktır. Markası ne olursa olsun her koruyucu iki saat arayla tekrarlanmalıdır.

Özellikle yaz mevsiminde buna dikkat etmelisiniz. Bir de ürünü kullanırken yüzeye yayar şekilde değil tampon hareketlerle koruyucuyu yüz ya da vücuda uygulamanız doğru olacaktır.

Hâlâ aradığı doğru koruyucuyu bulamayanlara bir tavsiye
Bu konuda kafa karışıklığı yaşayıp doğru seçim yapamadığını düşünenler varsa bu yaz şanslı olduğumuzu belirtmek isterim. Yüz güneş kremi segmentine yeni bir inovasyon getiren ve L’Oréal Paris’in ilk güneş kremi olan Revitalift Clinical Çok Yüksek Korumalı Yüz Güneş Kremi’ni size öneriyorum.

Doğru güneş koruyucu nasıl seçilir

Yukarıda saydığım tüm özellikleri bir üründe buluşturmuş L’Oréal Paris...
Yüksek korumalı formülü, yağlı his ve beyaz iz bırakmayan, suya ve tere dayanıklı yapısıyla kaliteli ve ulaşılabilir bir güneş koruyucu olmuş Revitalift Clinical Çok Yüksek Korumalı Yüz Güneş Kremi.
İçeriğindeki antioksidan C vitamini ile cildinizi hem koruyup hem de onarıyorsunuz. Koyu leke ve çizgi oluşumunu önlemede de başarılı bir ürün. Ben makyaj bazı olarak kullandım. Ve başarılı bir sonuç elde ettim. Yağlı his bırakmadığı için makyajımı dağıtmadı. Üstelik beyaz leke bırakmadığı için yüzümde makyaj varken bile koruyucumu tazeledim.
Ürünün yapısıyla ilgili detayları sosyal medya hesabımda da anlatacağım.
Bizi takipte kalın...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!