Dişlerinizi çok sert ve sık fırçalamayın

Güncelleme Tarihi:

Dişlerinizi çok sert ve sık fırçalamayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 11:53

Dişleri çok sert ya da günde 3'ten fazla olmak üzere çok sık fırçalamanın, diş eti hastalıkları ve diş eti çekilmelerine benzer sonuçlara yol açabildiğini vurgulayan uzmanlar , ileri aşamalarda ise diş kaybına neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Haberin Devamı

Diş fırçalama alışkanlığı kimi insanlar için kökleşmiş alışkanlıklardan birisidir. Fakat birçok insan diş fırçalamayı uygun bir şekilde yapmadığından dolayı dişlerini kaybetme durumuyla karşı karşıya kalıyor.

En sık yapılan hataların başında dişleri çok sert ve sık fırçalamak geliyor. Dişlerin bu şekilde fırçalanması sonucu genç yada yaşlı farketmeksizin her yaşta diş eti çekilmesi ortaya çıkabiliyor.

Dişlerinizi çok sert ve sık fırçalamayın

DİŞLERİNİZİ YUMUŞAK FIRÇAYLA DAİRESEL HAREKETLERLE FIRÇALAYIN

Dişleri en uygun fırçalama yöntemi olarak yumuşak bir fırça kullanılması gerektiğini belirten uzmanlar dişleri aynı zamanda dairesel hareketlerle fırçalamak gerektiğinin üzerini çiziyor.

Haberin Devamı

Dişlerinizi çok sert ve sık fırçalamayın

Dişlerin sert ve sık fırçalandığı durumlarda ortaya çıkabilen diş eti çekilmesi fırçalamanın bozulmasına bağlı olarak diş üzerinde plak birikmesi kök çürüklerine, diş hassasiyetine ve estetik problemlere yol açar.  Diş eti sınırının belli bir seviyenin altına düştüğü ve dişleri çevreleyen sert dokunun ortadan kalktığı durumlarda ise diş kayıpları yaşanabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!