Daha fazla kalori yakma yöntemleri

Güncelleme Tarihi:

Daha fazla kalori yakma yöntemleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 17:23

Yaz mevsimine fit ve ince girmek için bilinçli bir egzersiz programı önemli. İşte günlük hayatınıza adapte edebileceğiniz kalori yakma yöntemleri...

Haberin Devamı

Kilo vermek ve forma girmek yaz ayları yaklaşırken pek çok kişinin en büyük uğraşılarından. Yaz mevsimine fit ve ince girmek için egzersiz yapmanın yanında egzersizi doğru ve bilinçli yapmak, yeterli beslenmek de önemli. Yaşam biçiminizi değiştirerek daha fazla kalori yakmak ve şekle girmek hayal değil. İşte daha fazla kalori yakma yöntemleri:

1. Metabolizma hızınızı artırın

Metabolizma hızınızı artırarak daha çok kalori yakabilirsiniz. Acı biber, zencefil, tarçın gibi baharatları yemeklerin üzerinde kullanın ve çeşitli lifli yiyecekler tüketerek daha çok kalori yakın ve daha hızlı kilo verin.

2. Yeşil çay için

Günde iki bardak yeşil çay içmeye özen gösterin. Yeşil çay kalori yakma konusunda etkili olan içeceklerden. Yeşil çayın antioksidan etkisini artırmak ve zayıflamak için içine bir dilim limon da ekleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Daha fazla kalori yakma yöntemleri

3. Her gün en az yarım saat yürüyüş

Her gün en az 30 dakika yürüyüş yapmaya çalışın. Böylece gün içerisinde daha fazla kalori yakmış olursunuz. Mümkünse açık havada yürüyüş yaparak oksijenin kalori yakmaya yardımcı olan etkisini de kullanın.

4. Ev işlerini kendiniz yapın

Ev işleri yaparak her gün daha fazla kalori yakabilirsiniz. Günlük ev işlerinizi kendiniz yapmaya çalışın. Ütü yapmak ve evi silmek gibi işler size ekstra kalori yaktırabilir.

Daha fazla kalori yakma yöntemleri

5. Yukarı çıkmak için merdivenleri kullanın

Gün içerisinde merdivenle çıkabileceğiniz yerlerde asansör tercih etmeyin. Merdivenleri kullanarak daha fazla kalori yakma ve egzersiz yapma şansına sahip olabilirsiniz.

6. Bahçe ve çiçek işleri ile uğraşın

Evinizin bahçesi varsa bahçe işleri ve çiçek bakımı ile kendiniz uğraşarak hem doğal yaşamın keyfini sürebilir hem de kalori yakabilirsiniz.

Daha fazla kalori yakma yöntemleri

Haberin Devamı

7. HIIT antrenmanı yapın

Daha fazla kalori yakmak için yavaş başladığınız yürüyüş temponuzu kademeli olarak artırın ve beş dakika temponuzu koruyun. Sonrasında tekrar yavaşlayarak eski yürüyüş temponuza geri dönün. HIIT egzersizi denilen bu yöntemle çok daha fazla kalori yakabilirsiniz.

8. Su için

Günde en az 10 bardak su içmek vücudunuzun daha fazla enerji harcamasını sağlıyor. Su içerken soğuk su tercih edin. Vücudunuz soğuk suyu vücut ısısına getirmek için ekstra kalori harcar.

BAKMADAN GEÇME!