Cilt çatlakları nasıl önlenir

Güncelleme Tarihi:

Cilt çatlakları nasıl önlenir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 13:12

Deri ne kadar esnek bir organ olsada bir sınırı vardır kısa zamanda çok fazla esnemeye kalkarsa sorunlar çıkar. Cilt çatlakları ne kadar genetikle ilgili olsada önüne geçmek en azından azalatmak mümkündür.

Haberin Devamı

Cilt çatlakları ergenlik döneminde hızlı kilo alıp verme durumlarında ya da hamilelik gibi durumlarda ortaya çıkan bir cilt problemidir. Daha çok kadınlarda olsada erkeklerde de görülebilir. İlk oluştuklarında pembe ya da mor renkte olan cilt çatlakları zamanla gri ve beyaz renge dönüşür. 

Cilt çatlakları nasıl önlenir

 

Cilt aniden ve çok fazla gerildiğinde derinin ikinci tabakasında yani dermis bölgesinde çatlak oluşur. Bu çatlaklar damarları ortaya çıkarır ve bu sebeple ilk oluştuklarında pembe ya da mor renktedir. Bazı insanların derileri daha esnektir bu sebeple hamilelik, kilo alma, ergenlik, kas yapma gibi durumlarda çatlak oluşma ihtimali daha azdır.

Haberin Devamı

Çatlakların oluşmasından sonra lazer tedavisiyle belli bir oranda azaltılabilir. Lazer tedavisi çatlakların ilk oluştuğu dönemde yapılırsa daha fazla etki sağlar.

Oluşmasını  önlemek için ise bunlar yapılabilir;

1) Bol su tüketin. Bu cildinizin kurumasını engeller, esneklik kazandırın.

2) Daha az yağlı yiyecek tüketin, karbonhidrat alımını azaltın.

3) Cildinizin dokusunu onarmak için bol A vitaminli gıda tüketin. Bunlar; karaciğer, biber, koyu yeşil yapraklı sebzeler, marul, kuru kayısı gibi besinler olabilir.

Cilt çatlakları nasıl önlenir

4) Omega 3 içeren gıdalarla beslenmenizi destekleyin. Omega 3 yağ asitleri derinizin esnekliğini arttırır. Ayrıca zayıflamanıza yardımcı olmak gibi birçok faydası vardır. Somon, levrek, ceviz gibi gıdalardan sağlayabilirsiniz.

5) E vitamini kullanın. Bu vitamin su kaybını önler cildin nemli kalmasını sağlar.  E Vitamini yağı ile cilde esneklik kazandırarak  çatlaklarını iyileştirebilir.

6) Cilt için önemli olan başka bir mineral çinkodur. Çinkoyu suyla karıştırıp cildinize uygularsanız  çatlaklara karşı oldukça iyi etki gösterecektir.

Haberin Devamı

Çatlakların oluşmasını engellemenin en önemli noktası ise sebepleri ortadan kaldırmaktır. Çok sık kilo alma ve kilo vermeden kaçınmak,hamilelik döneminde bakım kremleri kullanmak  ve spor yaparak cildi dinamik tutmak gerekmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!