Çiğ Ve Pişmiş Kereviz Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı? Yapmaması İçin Ne Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Çiğ Ve Pişmiş Kereviz Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Yapmaması İçin Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:03

Sebze ve meyveler insan sağlığına faydaları oldukça fazla olan besin maddeleri arasında yer almaktadır. Sahip oldukları vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılan sebze ve meyveler alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılan besin maddeleri arasında yer almaktadır. Kereviz de vücut için faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla olan bir sebze olmaktadır. Peki, çiğ ve pişmiş kereviz gaz ile şişkinlik yapar mı? Yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Kereviz kendine özgü aroması ve tadı ile her mevsim yenebilen sağlıklı bir sebze olmaktadır. Farklı hazırlama şekilleri ile lezzetine lezzet katılan kereviz oldukça popüler bir besin maddesi olarak belirtilmektedir. 

 Kereviz Yemek Gaz Yapar mı?( Yetişkinlerde) 

 Düşük kalorili sebzelerden biri olan kereviz maydanoz ve rezene ile aynı türden olmaktadır. Kereviz boyu yaklaşık olarak 40 cm kadar uzayabilirken kök kısmı yaparak ve saplarına göre daha fazla kullanılmaktadır. Özellikle yüksek tansiyon hastaları tarafından sıklıkla tüketilen bir sebze olan kereviz kas ve damarları rahatlatarak kan akışının kolay olmasını sağlamaktadır. Kereviz sindirim sistemine iyi gelen bağırsak dostu bir sebze olmaktadır. Bu sebzenin yetişkinler tarafından fazla miktarda tüketilmesi gaz yapsa da bu sorun olacak kadar önemli bir boyutta olmamaktadır. 

Haberin Devamı

 Kereviz Midede Şişkinlik Yapar mı? 

 Kereviz yüksek miktarda lif içeren bir sebze olarak ifade edilmektedir. Kabızlık başta olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili pek çok hastalığın doğal yollarla tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Ancak fazla miktarda kereviz tüketmek midede kramplara, şişkinliğe ya da ishale neden olabilmektedir. Bu nedenle aşırı kereviz tüketiminden uzak durulması gerekmektedir. 

 Kereviz Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 İyi bir idrar söktürücü olan kereviz vücutta bulunan toksinlerin atılmasını sağlayarak vücudun sıvı dengesinin korunması için önemli bir sebze olmaktadır. Kereviz emziren annelerin de rahatlıkla tüketebileceği bir gıda olmaktadır. Ancak sindirim sistemi üzerindeki faydaları fazla olan bu sebzenin emziren anne tarafından tüketilmesi gaz oluşumuna sebep olmaktadır. Anne sütünden bebeğe geçen gaz bebeğin kendini rahatsız hissetmesine neden olabilmektedir. 

 Kereviz Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Kerevizin fazla tüketimi mide sorunlarına yol açmaktadır. Sağlıklı bir sebze olan kereviz herkesin tüketmesi gereken bir gıda olarak ifade edilmektedir. Uzmanların önerdiği miktarda tüketilen bir kerevizin başta hamileler olmak üzere diğer insanlarda da olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Kişinin bünyesine göre artan ya da azalan şekillerde gaz oluşumuna sebep olan kerevizin belli bir miktarda kullanılması gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!