Cerrahi iplerle yüz askılama

Güncelleme Tarihi:

Cerrahi iplerle yüz askılama
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 10, 2016 13:41

Yaşlanma ile geçen yıllar sürecinde cildimiz elastikiyetini yitirir, yer çekiminin de etkisi ile yüzümüzdeki dokular aşağıya doğru yer değiştirir. Kaşlar, göz kapakları, yanaklar ve boyun yer çekiminden en çok etkilenen yapılardır.

Haberin Devamı

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dilek Bağdatlı, cerrahi iplerle yüz askılamayı anlattı.

Aşağıya doğru yer değiştiren kaşlar, göz kapağı düşüklüğüne de yol açarak kişiye olduğundan daha yaşlı ve yorgun bir görünüm kazandırır.

AMELİYATA GEREK KALMADAN CİLDİ GENÇLEŞTİRMEK MÜMKÜN

Â

Cerrahi iplerle yüz askılama

Yanak ve elmacık kemiği üzerindeki dokuların sarkması göz çukurlarını derinleştirir, burun kenarından ağız köşesine inen çizginin belirginleşmesine neden olur. Yüz cildi, çene kemiği kenarından yığılmaya başlar. Gençken oval olan yüz, zamanla yuvarlaklaşır, daha sonra da dikdörtgen bir şekil alır. Beraberinde boyun cildi gevşer, gıdı belirginleşir. Bu etki kalın ve yağlı ciltlerde, ince ciltlere oranla daha belirgindir.

Haberin Devamı

Cilt sarkması çok ileri seviyede olmayan ya da ameliyat istemeyen hastalarda, cerrahi ipliklerle askılama yöntemleri alternatif bir tedavi seçeneği sunmaktadır. Bu yöntemde özel ipliklerle kaşlar, yanaklar ve boyun askılanabilir.

Kaşların askılanması ile göz çevresindeki yorgun ifade giderilir, yanakların askılanması ile yüz ovali tekrar sağlanır ve boyun askılama ile gıdı bölgesindeki doku fazlalığı toparlanabilir.

YAPILAN Ä°ÅžLEMLERÄ°N CÄ°LTTEKÄ° ETKÄ°LERÄ° NE KADAR SÃœRER?

Cerrahi iplerle yüz askılama

Yapılan işlemlerin etki süreleri, kullanılan materyale göre değişir. Eriyebilen ipliklerin etkisi yaklaşık olarak 1,5-2 yıl iken; erimeyen silikon kaplı iplerle yapılan askılama çok daha uzun sürelidir. Eriyebilen iplikler, her türlü cerrahi işlemde yıllardır kullanılan, vücuda zararı olmadığı kanıtlanmış maddelerden oluşmaktadır. Silikon kaplı iplerde kullanılan silikon ise meme protezi üretiminde kullanılan silikon ile benzer yapıda ürünlerdir.

İplerin yarattığı askılama (lifting) etkisi uygulamayı takiben hemen gözlenir. İpler askılama etkisi ile birlikte kollajen sentezini de beraberinde tetikler. İşlemler lokal anestezi altında uygulanır ve işlem sonrası iyileşme süresi kısadır. Gerekirse diğer yöntemlerle kombine edilebilir (Botulinum toksin, dolgu gibi).

Haberin Devamı

YÜZ ASKILAMA TEKNİĞİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

İşlemin avantajlarını sıralarsak; Lokal anestezi altında, 30-40 dakikada uygulanabilen bir işlemdir. İz bırakmaz, etkilerini hemen gösterir. Etkinin süresi kullanılan materyale göre değişkenlik gösterebilir. Klinik ve muayenehane şartlarında uygulanabilir, hasta kısa sürede sosyal hayatına geri dönebilir.

 

doktorsitesi.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!