Burun estetiğinde doğal görünüm önemli!

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiğinde doğal görünüm önemli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 11:42

Burun estetiğinde minimal düzeltmeler ile doğallığın korunması yaygınlaşıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, “Burun en kompleks yapıya sahip organdır ve kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Burun estetiğinin doğal görünmesi için işlevsel ve fiziksel açıdan doğru planlanmalıdır. Burundaki var olan sorunlar giderilirken estetik açıdan da yüzle tam bir uyum içinde olmalıdır. Ameliyatın kişiyi memnun etmesi için doğal burnun tüm özelliklerine sahip olması gerekir. Ameliyatlı olduğu belli olmayan, rahat nefes ve koku alan, simetrik ve estetik görünümün hepsini birden karşılaması şarttır. Sadece bu şekilde ameliyattan sonra kişi fiziksel ve psikolojik açıdan sağlığına kavuşabilir.”

Haberin Devamı

3D TASARIM VE 3D MASK İLE BURUN ŞEKLİ GÖRÜNEBİLİR

Burun estetiği tasarımı hastaları en çok endişelendiren kısımdır. Nasıl bir buruna sahip olacağını ya da olması gerektiğini merak eder, hatta endişelenir. 3D tasarım cihazları ile ameliyattan önce hasta nasıl bir buruna sahip olacağını 3 boyutlu görüntüleri üzerinden artık görebiliyor. Hatta 3D Mask tekniği ile öncesi ve sonrası maskelerine ameliyattan önce sahip olabiliyor. Bu sayede burnundaki sorunları görebiliyor, burun şekline daha sağlıklı bir şekilde karar verebiliyor. Tüm bunların yanı sıra ameliyattan sonra yeni burnuna alışma süresi de kolaylaşıyor. Yeni burun şeklini tesadüfe bırakmıyor, daha tereddütsüz bir şekilde estetik operasyona girebiliyor.  3D tasarım süreci doğal buruna sahip olmanın en önemli aşamasını hem hasta hem de cerrah için kolaylaştırıyor.”

Haberin Devamı

Burun estetiğinde doğal görünüm önemli

KIKIRDAK YA DA YUMUŞAK DOKU NAKLEDİLEBİLİR

“Burun estetiğinde gerekli olduğu durumlarda kişinin kendi vücudundan alınan kıkırdak doku naki yapılabilir. Ayrıca yine duruma göre ameliyatlı ve ameliyatsız tekniklerin ikisi bir arada uygulanabilir. Burun ameliyatı sırasında eksik olan yumuşak doku Nano Yağ Enjeksiyonu Tekniği ile giderilebiliyor. Dolgu ve botoks  enjeksiyonu rinoplasti teknikleriyle birleştirilerek kullanılabiliyor. Kişinin kendisinden elde edilen yağ hücreleri ya da hyalüronik dolgu malzemeleri tercih edilebilir. Botoks ile burun ucu düşüklüğü ve asimetri sorunları da giderilebilir.”

Burun estetiğinde doğal görünüm önemli
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

“Burun estetiğinde kırmak yerine törpüleyerek uygulanan operasyonlar ve burun deliklerinin içine atılan dikişler sayesinde ameliyatın ardından yüzde morluk ve ödem oluşma riski düşük, iyileşme süreci ise hızlıdır. Kapalı teknik sayesinde burnun dışında görünen bir dikiş izi kalmaz. Sadece burundaki estetik ve işlevsel kusura yönelik minimal müdahalelerle burnun ve yüzün karakteristik özelliği korunur. Böylece daha doğal bir görünüm sağlanmış olur.”

Haberin Devamı

arpanetmedya.com'a katkılarından dolayı teşekkürler.

BAKMADAN GEÇME!