Böbrek taşına iyi gelen bitkiler nelerdir? Böbrek taşına iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Böbrek taşına iyi gelen bitkiler nelerdir Böbrek taşına iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 19:06

Böbrek taşı orta yaştan sonra karşılaşılan rahatsızlıklardan biridir. Düzensiz ve sağlıksız beslenmenin yanı sıra kalsiyum eksikliği de böbrek taşı oluşumuna sebep olabilir. Düzenli olarak nar, ısırgan otu, limon suyu, kereviz sapı ve su tüketerek böbrek taşı oluşumunu engelleyebilirsiniz. Böbrek taşına iyi gelen bitkilere ve tüm besinleri ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Böbrek taşı için süt, elam sirkesi, nar ya da ısırgan otu tüketmek gerekir. Bunun dışında kırkkilit otu, fesleğen ya da kara hindiba da önerilir.

Böbrek Taşına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Böbrek taşı, orta yaşlarda görülen bir rahatsızlıktır. Farklı birçok hastalığın yan etkisi olarak ortaya çıkması mümkündür. Bunun dışında düzensiz beslenme de böbrek taşı sebepleri arasındadır. Bunun giderilmesi için bazı bitkisel yöntemler vardır. Genellikle protein ve kalsiyum eksikliği ile ortaya çıktığı için beslenmede buna özen göstermek gerekir. Böbrek taşı düşürmek isteyenlere kalsiyum ve protein ağırlıklı beslenmeleri önerilir. Böbrek taşına iyi gelen bitkiler:

Isırgan otu: Böbrek taşı oluşumunu engelleyen bitkilerin başında gelen ısırgan otu aynı zamanda faydalı bir besin kaynağıdır. Böbrek sağlığı için etkili olan ısırgan otu idrar yolu iltihaplarının da engellenmesini sağlar. Bu sayede böbrek taşının vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

Nar: Böbrek taşının oluşumunu engelleyen en etkili meyve Nardır. Besin değeri açısından da oldukça zengin olan Nar şifa kaynağı olarak bilinir. Nar suyu ile nar tohumu da böbrek taşı tedavisinde kullanılan bir besindir. Böbrek taşı kaynaklı ağrıların giderilmesi ve böbrek taşının düşürülmesi için birçok kişiye Nar suyu önerilir.

Kara hindiba: Kara hindiba kökü böbrek taşını düşüren ve böbrek taşı oluşumunu da engelleyen bir bitkidir. Fakat kara hindibanın organik olmasına dikkat etmek gerekir. Böbrek ağrılarının önüne kara hindiba ile geçmek ve bundan kaynaklı ağrıları da gidermek mümkün olur.

Fesleğen: İnsan vücudu için sağlıklı olan fesleğen böbrek sağlığı açısından da önem taşır. Fesleğen tüketimini üst düzeyde tutarak böbrek taşı oluşumunu engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda böbrek taşının vücuttan atılması da fesleğen tüketerek mümkün olabilir. Salatalarda kullanarak ya da fesleğen çayı yaparak fesleğen tüketimini gerçekleştirebilir. Fesleğen çayının yalnızca 4-5 ay tüketilmesi önerilmektedir.

Böbrek Taşına İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Haberin Devamı

Limon suyu: C vitamini bakımından zengin olan limon böbreklere de iyi gelir. Limonu direkt olarak yiyerek ya da suyunu içerek tüketebilir ve bu sayede böbrek taşını daha kolay düşürebilirsiniz.

Kereviz suyu: Böbrek ağrılarını kereviz suyu tüketerek gidermek mümkün olabilir. Şifa deposu olan kereviz suyu özellikle böbrek ağrısı çeken kişilere önerilen bir sudur. Böbrek yollarında oluşan iltihaplanmalar ve taş oluşumlarına bağlı olan böbrek ağrılarını kereviz suyu ile doğal bir şekilde geçirmek mümkündür.

Fesleğen suyu: Bitkisel sulardan biri olan fesleğen suyu böbrek ağrıları için etkili bir sıvıdır. Kaynar suyun içerisine bir demet fesleğen suyu eklemek ve demlenmesini beklemek gerekir. Evde bunu kolay bir şekilde yaparak günde iki kez tüketebilir ve böbrek taşına bağlı ağrıları yok edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Su: Böbreklerin temizlenmesi için en sağlıklı ve doğal yöntem bol sıvı tüketmenin yanı sıra bol su içmektir. Gün içerisinde bolca su içerek böbrek ağrılarını azaltabilir ve böbrek taşını da daha kolay düşürebilirsiniz. Suyun birçok faydası olduğu gibi böbrek için de su tüketimi önemli bir detaydır.

Sıcak su torbası: Böbrek ağrısı ve böbrek taşı düşürme durumunda sıcak su torbası kullanarak ağrıları azaltmak ve daha kolay böbrek taşı düşürmek mümkündür.

 

 

BAKMADAN GEÇME!