Bir günlük detoksla toksinlerinizden kurtulun!

Güncelleme Tarihi:

Bir günlük detoksla toksinlerinizden kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 12:28

Vücudunuzda bulunan toksinlerle vedalaşmaya hazır mısınız? 1 günlük detoks uygulaması ile kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz.

Haberin Devamı

 Detoks yaz aylarında vücudu daha zinde ve taze tutmak, üstümüzdeki kış rehavetini atmak, vücudumuzu yeni bir mevsime hazırlamak açısından son derece etkili. Detoks yapmak kimileri için kahve ve çay gibi içeceklerden uzak durmak gerektiği için zor gelebilir. Ama vücudumuzu arındırmak için haftada bir gün detoks yapmak sağlığa oldukça faydalı.

1 gün boyunca yeşil yapraklı sebze, sebze suları ve bol su içerek vücuttaki toksinleri temizlemek ve daha sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak mümkün. Detoks kürü sonrası ne kadar düzensiz beslenirseniz beslenin vücudunuzdaki enerji değişimini hemen fark edebilirsiniz. Detoksunuzu daha etkili kılmak için düzenli br şekilde haftanın bir gününüzü detoksa ayırabilirsiniz.

DETOKS ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Haberin Devamı

Bir günlük detoksla toksinlerinizden kurtulun

Detoks çayı detoks menünüzde yer vermeniz gereken, sindirim sisteminizi ve midenizi rahatlatan özellikler gösterir. Bir yeşil elma kabuğu, bir mate yaprağı ve birkaç tutam ıhlamuru kaynatarak üzerine bir tarçın kabuğu ilave edebilirsiniz. Ödem ve vücuttaki suyun atılmasını sağlayan bu özel çay karışımı aynı zamanda iyi kolestrolü yükseltir. Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur .

Gün içerisinde bir kase muz ve yulaf ezmesini sütle karıştırarak hem acıkmayı önlemiş olursunuz hem de besleyici ve lif yönünden zengin bir seçim yaparak sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz. Toksik maddelerden kurtulmak için c vitamini yönünden zengin portakal, limon, mandalina, maydanoz ve domates gibi meyve ve sebzeler de tüketebilirsiniz. Rezene, melisa ve papatya çayları da midenizi rahatlatır ve ödem sorunlarına iyi gelir. Detoks günü boyunca en az 3 litre su içmek gerekli. Böylece vücuttaki toksik madde atımını su içerek kolaylaştırırsınız.

Bir günlük detoksla toksinlerinizden kurtulun

Detoks gününde hafif tempolu yürüyüş veya egzersiz yapmak ter yoluyla toksik madde atılımını sağlar. Özellikle açık havada yapcağınız yürüyüş ruhunuza iyi gelir ve detoks gününü keyifli geçirmenize yardımcı olur. Alkolün yan etkilerinden kurtulmak için detoks yapmak oldukça faydalıdır.

Haberin Devamı

Kalp rahatsızlığı veya şeker gibi problemleri olanlar için detoks uygulaması yerine doktor kontrolünde bir diyet ve egzersiz programı tercih edilmelidir. Hamileler için de detoks uygulaması önerilmez.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!