Bana doğduğun ayı söyle sana hastalığını söyleyeyim

Güncelleme Tarihi:

Bana doğduğun ayı söyle sana hastalığını söyleyeyim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 01:43

Doğduğunuz ayı söyleyin size hangi hastalıklara yakalanma potansiyeliniz olduğunu söyleyelim.

Haberin Devamı

Columbia Üniversitesi'nden uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre her ayın kendisine göre farklı hastalık potansiyeli var. Örneğin temmuz ve ekim ayında doğanlarda astım riski daha yüksek. Mayıs ayında doğanlar ise çok şanslı çünkü en az hastalanma riskine sahip olanlar. Ekim ayında doğanlar ise en yüksek hastalanma riski olanlar. Araştırmacılar, Amerikan Tıbbi Bilgiler Derneği'nin Bilimsel Dergisi'nde yayınlandı.

İşte aylara göre hastalık riskleri;

Temmuz ve ekim ayında doğanlarda astım riski daha yüksek. Kasım ayında doğanları ise hiperaktivite bozukluğu riski bekliyor. Araştırmada ayrıca 9 yeni kalp hastalığı keşfedilirken, mart ayında doğanlarda artriyal fibrilasyon riskinin çok yüksek olduğu ve mart ile haziran ayı arasında doğanların yaşam süresinin daha kısa olabileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Araştırmayı yürüten Mary Regina Boland böyle bir araştırma yürütebilmenin sağlık kayıtlarının elektronik olarak tutulabilmesine bağlı olduğunu söyledi. Ancak uzmanlar bu araştırma yüzünden insanların kendilerine hastalığa şartlamamasını istiyor çünkü doktorlar spor, diyet ve düzenli bir yaşam ile hastalık riskinin çok azaltılabileceğini söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!