Bacakları kaybetti hayattan kopmadı

Güncelleme Tarihi:

Bacakları kaybetti hayattan kopmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2008 11:44

MUŞ’ta, 9 yaşındayken üzerine yıldırım düşmesi sonucu, iki bacağı ve sağ kolunu kaybeden 23 yaşındaki Faruk Yılmaz (23), hayata sımsıkı sarıldı.

Sevdiği kıza şiirler yazan, gezmek için akülü bir araba isteyen Yılmaz, “Engelli olduğum için sevdiğim kızın ailesi evlenmemize izin vermiyor. Hayal dünyamı sevdiğim Ceylan ile bir akülü araba süslüyor. Ceylan’a olan sevgimi şimdilik şiirlere döküyorum. Daha rahat haraket edebilmek için akülü bir sandalye istiyorum” dedi.

Çiftçilikle uğraşan 7 çocuklu Şahabettin - Elvan Yılmaz çiftinin en büyük çocukları olan Faruk, 14 yıl önce merada hayvan otlatırken yıldırım düşmesiyle ağır yaralandı. İki bacağını dizlerinden, sağ kolunu da dirsek bölümünden kaybeden Yılmaz, iki yıl önce Muş Valiliği’nin başlattığı engelliler projesi sayesinde kol ve bacak protezlerine kavuştu. Ancak kısa sürede yıpranan protezlerini artık kullanamayan Yılmaz, engelli olmasına rağmen hayata dört elle sarıldı. Varto İlçesi'nde tanıştığı Ceylan adlı kıza aşık olduğunu anlatan Yılmaz, şiirler yazdığı sevgilisiyle evlilik hayalleri kurduğunu dile getirdi. Sevdiği kızın ailesinin engelli olduğu için evliliklerine karşı çıktığını ve bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Yılmaz, “Her anım onu düşünmekle geçiyor. İnsanlar umutla yaşar, bu yüzden ben de umutla onu bekleyeceğim. Umarım dualarım kabul olur ve Ceylan’la evlenebilirim. Bir de akülü araba istiyorum. Bacaklarım olmadığı için çok fazla dengemi sağlayamıyorum” diye konuştu.

Baba Şahabettin Yılmaz ise engelli oğlunun artık büyüdüğünü bu nedenle kucakta taşımakta güçlük çektiklerini söyledi. Hayırseverlere çağrıda bulunan baba Yılmaz, “Oğlumun hayal ettiği akülü arabaya kavuşmak ona büyük bir sürpriz olur. Genç bir insanı çok sevindirirler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!