Ayaklarım şişiyor, iç varisim mi var?

Güncelleme Tarihi:

Ayaklarım şişiyor, iç varisim mi var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 11:22

Bacaklardaki problemlerin kaynağını öğrenmenin tedavi yöntemi açısından en önemli aşama olduğunu söyleyen Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler, nedeni bulmak için mutlaka konusunda uzman doktorlara başvurulması gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Ayakları şişen hastaların akıllarına ilk olarak ‘iç varis’ olabilecekleri gelmektedir. Ayaklarda, özellikle ayak bileklerinde oluşan şişmelerin pek çok sebebi olabilir.

SİSTEMİK HASTALIKLAR;

  1. Kalp yetersizliği
  2. Böbrek yetersizliği
  3. Protein eksiklikleri
  4. Tiroid bezi yetersizliği
  5. Çok tuzlu yemek yemek

 

Ayaklarım şişiyor, iç varisim mi var

 

BACAKLARDAN KAYNAKLANAN HASTALIKLAR;

  1. Varis
  2. Derin venöz tromboz
  3. Lenfödem
  4. Uzun süre hareketsiz kalmak

 

Ayaklarım şişiyor, iç varisim mi var

 

Sistemik hastalıklar Dahiliye Uzmanı, Kardiyoloji Uzmanı, Böbrek Hastalıkları Uzmanı, Endokrinoloji Uzmanı doktorlar tarafından tespit edilebilir. Uygun tedavi uygulanır, hastanın sistemik hastalığı düzeltilir, bacaktaki şişme hastalığın derecesine göre kısmen veya tamamen kaybolur.

 

Haberin Devamı

Ayaklarım şişiyor, iç varisim mi var

 

Bacaklardan kaynaklanan hastalıklarda en önemli teşhis yöntemi Ayakta Bilateral Venöz Doppler Ultrason‘dur. Hastanın şikâyetleri varise mi bağlı, derin toplardamarlarda pıhtı mı oluşmuş yoksa şikâyetler lenf damarlarına mı bağlı tespit edilebilir. Hastanın safen toplardamarları ve derin toplardamarları normalse, lenf damarları ile ilgili bir problem tespit edilemezse, hastanın şikâyetleri dinlenmekle geçiyorsa problem hareketsiz kalmaktan kaynaklanıyor olabilir.

Bacaklardaki problemlerin kaynağını öğrenmek, tedavi yönetimi açısından en önemli aşamadır. Nedeni bulmak için mutlaka konusunda uzman doktorlara başvurun.

 

Ayaklarım şişiyor, iç varisim mi var

 

 

Haberin Devamı

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!