Arpacık Bulaşıcı Mı Ve Başkasına Geçer Mi? Bebeklere Ya Da Yetişkinlere Arpacık Bulaşır Mı

Güncelleme Tarihi:

Arpacık Bulaşıcı Mı Ve Başkasına Geçer Mi Bebeklere Ya Da Yetişkinlere Arpacık Bulaşır Mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 19:04

Göz kapağında ortaya çıkan arpacık en rahatsız edici durumlar içerisinde gelir. Özellikle göz kapağını oynattığı zaman kişinin günlük yaşamda da önemli oranda olumsuz yönde etkiler. Peki, Arpacık bulaşıcı mı ve başkasına geçer mi? Bebeklere ya da yetişkinlere arpacık bulaşır mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Göz kapağında bulunan yağ bezlerinden ötürü pek çok kişide arpacık meydana gelir. Günlük yaşamda önemli oranda etkileyen arpacık sorununun bulaşıcı olup olmadığı ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Üstelik bu hastalık hem bebeklerde hem de yetişkinlerde meydana gelebilmektedir. 

 Arpacık Bulaşıcı mı? 

 Bu rahatsızlık hakkında en çok merak edilen konular içerisinde bulaşıcı olup olmadığı gelmektedir. Ancak arpacık hastalığının herhangi bir şekilde bulaşıcı olmadığını söylemek mümkündür. Çünkü kendi kendini sınırlayan bir enfeksiyon şeklidir. Yani sadece bulunduğu bölge itibariyle kendini ciddi anlamda büyütür. Bunun dışında vücudun başka bölgesine bulaşmaz ya da herhangi bir kişiye de farklı yollardan bulaşmaz. Tabii bulaşıcı olmamasının yanı sıra ciddi anlamda rahatsızlık verici bir sorun olarak ön plana çıkar. 

Haberin Devamı

 Arpacık Başkasına Geçer mi? 

 Arpacık rahatsızlığı herhangi bir yolla bir başkasına geçmez. Yani temas veya hava yolu ile beraber birçok farklı yöntem ele alınsa bile, hiçbir şekilde başkasına bulaşan bir rahatsızlık değildir. Çünkü kendini sınırlamış olan bir enfeksiyon şekli olarak ön plana çıkar. Yani sadece bulunduğu bölge itibariyle meydana gelen ve yine kendi kendine yok olan bir rahatsızlıktır. Ancak yine de bu rahatsızlığın daha da büyümemesi için uzman bir doktora görünmek önemli bir durumdur. Çünkü aynı zamanda bir yağ bezi iltihabı olması ile beraber, zaman içerisinde daha da büyük bir noktaya ulaşabilir. 

 Bebeklere ya da Yetişkinlere Arpacık Bulaşır mı? 

 Göz kapağı bölgesinde meydana gelen arpacık hem bebeklerde hem de yetişkinlerde ortaya çıkabilir. Özellikle göz açıp kaparken ciddi anlamda rahatsızlık veren sorunlar içerisinde geldiğini ifade etmek mümkün. Ancak herhangi bir şekilde bulaşıcı olmadığını söylemek gerekir. Yani çocuklarda ya da yetişkinlerde ortaya çıksa bile, bir başkasına hiçbir şekilde bulaşmaz. Genelde göz kapağının şişmesi ile beraber kırmızı bir renk üzerinde ortaya çıkar. Bu doğrultuda bej ve sarımsı bir nokta oluşturur. Böyle durumlarda ise iltihaplanma söz konusudur. Durumun daha da büyümemesi için mutlaka doktora görünmek önemli hususlar içerisinde yer alır. Üstelik bebekler ya da çocuk ve yetişkinlerde ortak şekilde meydana gelen bir rahatsızlık olduğunu söylemek mümkün.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!