Alerji Şikayetlerini Azaltan 10 Öneri

Güncelleme Tarihi:

Alerji Şikayetlerini Azaltan 10 Öneri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 12:13

Çocukluk döneminde başlayan alerjiler insanlarda zamanla farklı sağlık problemlerine sebep olmaktadır. Aslında alerjiyi yenmek mümkün. Fakat bunu yapabilmek için bazı önlemler almanız ve küçük değişiklikler yapmanız gerekir. Peki alerji nasıl alt edilir? Alerji şikayetlerini azaltan 10 öneriyi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Alerji; bağışıklık sisteminin alerjenlere verdiği tepki demektir. Bahar alerjisinde polenlere karşı beden bir duyarlılık sağlar. Bağışıklık sistemi bu polenleri bir tür dış tehdit olarak algılar ve polenlere karşı korunmak için antikor üretimini artırır. Bu sebeple sağlıklı beslenmek alerjiyi gerileten bir seçenektir. Alerjinin genel belirtileri ise burun akıntısı, kuru öksürük, geniz akıntısı, ciltte kaşıntı, gözlerde kaşıntı, göz altında koyulaşma, gözlerin yaşarması ve sürekli hapşırmaktır. Sağlık haberlerine bakıldığında alerjinin çok ilerlemesi durumunda astıma bile neden olabildiği görülür. Peki alerjiyi azaltmanın yöntemleri nelerdir?

Alerji Şikayetlerini Azaltan 10 Öneri

  1. Polenlerin ve küflerin evin havasını etkilememesi için pencerelerinizi kapalı tutun. Evdeki hava akışını sağlamak içinse soğutan, havayı temizleyen ve kurutan klimaları kullanmalısınız.
  2. Polenlerin genel olarak en yoğun bulunduğu zaman saat 05.00 ile 10.00 aralığındadır. Bu saatler arasında dışarıya çıkmamaya özen gösterin.
  3. Nem ve polenlerin yüksek olduğu ormanlık alanlar ve göl ya da nehir kenarlarından olabildiğince uzak kalmalısınız.
  4. Deniz kenarı ya da sahillerde polenler ve nem çok yüksektir. Tatil yaparken seçiminizde bunu göz önünde bulundurun.
  5. Kıyafetlerinizi dışarıda kurutmak yerine kurutma makinesinden kurutmayı tercih edin. Eğer bu mümkün değilse içeride kurutun.
  6. Küfe alerjiniz varsa evde bitki yetiştirmemeniz gerekir. Ya da çiçekleri dışarıda sulayabilirsiniz.
  7. Güneşin dik olarak geldiği saatlerde D vitamini alarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Böylece alerji şikayetleriniz azalacaktır.
  8. İç çamaşırlarınızı organik temizlik ürünleri ile yıkamalısınız. Çünkü kimyasal içeriği bulunan deterjanlar alerjiyi harekete geçirebilir.
  9. Antik-alerjik yatak seçimi de çok önemlidir. Huzurlu bir uyku süreci geçirmek için bu yataklar üzerinde uyumalısınız.
  10. Eğer alerjiniz giderek artıyorsa alerji aşısı yaptırabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!