Adet sancılarına doğal çözüm

Güncelleme Tarihi:

Adet sancılarına doğal çözüm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 00:00

Her kadın hayatının bir evresinde adet düzeninde sapmalar, gecikmeler ya da ara kanamalar yaşayabilir. İnsan hayatında yaşanılan stresler, sıkıntılar, ani kilo değişiklikleri, üzüntüler gibi pek çok etken adet düzenini etkileyebilir, saat gibi işleyen bu mekanizmada sapmalara neden olabilir.

Haberin Devamı

Adet sancılarına doğal çözüm
 

SİZ DE MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN, AHMET MARANKİ CEVAPLASIN

Adet bozukluklarının hiçbiri normal değildir ve araştırılması gerekir. Çünkü kadın üreme sistemindeki hemen hemen bütün hastalıkların en sık verdiği belirti adet düzensizlikleridir.


ADET KANAMASINI SÖKTÜRMEYE YÖNELİK ŞİFALI İÇECEK


Bir litre kaynamış suyun içine birer tutam maydanoz, civanperçemi, papatya, nane, kimyon, anason, rezene, karabaş otu, adaçayı gibi bitkilerden konulur. 10 dakika demlenmeye bırakılan içecekten günde 3 fincan içilmesi tavsiye edilir

 

ŞİFALI KÜRLER 

 

Haberin Devamı

- Aşırı adet kanamalarını azaltmak için,
1) 4 bardak soğuk suya 2 yemek kaşığı ufalanmış çobançantası ve atkuyruğu bitkisi konulup, ikisi birlikte 10 dakika demlenir. Bu karışımın 1 günde tüketilmesi gerekir.
2) Birer tutam kereviz ile bir baş maydanoz yarım litre kaynamış suda 5 dakika daha kaynatılır. 1 gece bekletilip, 3 gün sabahları aç karnına 1 bardak içilmesi önerilir.
- 2 bardak kaynar suya 16-20 gram arası nane yaprağı konup, 10 dakika demlenmeye bırakılır. Bu karışımdan günde 2 bardak tüketilmesi tavsiye edilir.
- 1 bardak kaynar suya, 2 gram papatya konur, 10 dakika bekletilir. Sabahları aç karnına 1 bardak içilir.

 

ŞİFALI TAŞLAR 


Kımızı Lâl Taşı: Bu taşın bütün organları uyarıcı enerji boyutu vardır. İnsana canlılık ve zindelik veren bir enerjisi bulunur. Omurgadan yukarı doğru çıkan Kundalini enerjisini etkiler. Lâl taşıyla iki hafta boyunca her gün en az 10 dakika süreyle tekrar edilen terapiler, üreme gücünü artırmak, adet sancılarını aza indirmek, düzensiz adet kanamaları ve menopoz dönemindeki sıkıntılar en aza indirmek için uygulanabilir. Lâl taşını bel bölgesinin altında taşımak gerekir. Belden yukarı bölgede taşındığı zaman, midenin arkasında bulunan liflerin karın organlarına dağıldığı büyük sinir ağı ve hipofiz bezlerini aşırı derecede uyardığından dolayı, sinirliliğe, baş ağrılarına ya da baş dönmesine yol açabilir.
Garnet (Granat): Çeşitli renklerde ya da şeffaf ve yarı şeffaf olarak bulunur. Dairesel veya oval biçimli bir taştır. “Hayal Kuran” ve “Merhamet Taşı” olarak da bilinir. Bağımsız bir taş grubudur.
Rahmin üzerine koyularak, üreme gücünü artırma amacıyla kullanılır. Ayrıca; adet sancıları, düzensiz kanamalar ve menopoz için de faydalıdır.
Yakut: Doğal hâlinde, gösterişsiz bir taştır ancak kesildiği zaman elmas kadar göz alıcı olabilir. Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir. Kuran-ı Kerim’de adı geçen üç değerli taştan biridir. Hatta inci ve mercanın hayvan kaynaklı olduğu düşünülürse, yakut tek taştır.
Kadınlarda düzenli adet görülmesini sağlar, adet dönemlerindeki ağrıları ve gerginliği hafifletir. Düşük tansiyonu tedavi eder. Menopozun psikolojik ve fizyolojik etkilerini azaltır.

 

Haberin Devamı

BU KARIŞIM MİYOMLAR İÇİN


1 litre kaynayan suyun içine bir tutam çobançantası, civanperçemi, adaçayı, hayıt tohumu, aslanpençesi katılıp 5 dakika daha hepsi birlikte kaynatılır. Elde edilen çaydan sabah akşam bir bardak içilmesi önerilir.

 

YUMURTALIK KİSTLERİ İÇİN SOĞAN KÜRÜ 

 

1 litre kaynamış suyun içine bir baş kuru soğan dörde bölünerek atılır. 10 dakika daha birlikte kaynatılan sudan, süzüldükten sonra sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere içilmesi önerilir.


BU KARIŞIM MİYOMLAR İÇİN


1 litre kaynayan suyun içine bir tutam çobançantası, civanperçemi, adaçayı, hayıt tohumu, aslanpençesi katılıp 5 dakika daha hepsi birlikte kaynatılır. Elde edilen çaydan sabah akşam bir bardak içilmesi önerilir.

 

Haberin Devamı

SORUN CEVAPLAYALIM

 

TİROİT HASTALIĞIM İÇİN FORMÜL VERİR MİSİNİZ?


Soru: Merhabalar, ben 33 yaşındayım. 8 yıldır tiroit rahatsızlığım var ilaç kullanıyorum. Bazen yavaş bazen hızlı çalışıyor. Benim için bir formül uygulaması verir misiniz? Özellikle metabolizmam yavaş çalışıyor, bana yardımcı olursanız sevinirim... (Mehtap Söğüt)
Cevap: Merhaba Mehtap Hanım, öncelikle doktor kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. Bu sorununuz için dereotu tozu, ceviz yağı, zencefil ve zeytin yaprağı kullanabilirsiniz. Kullandığınız ilaçların yanı sıra,“Cam bir kavanoza doldurduğunuz ceviz içlerinin üzerine 1 litre alkali su ekleyerek 7 gün ışık görmeyen, kapalı bir yerde bekletin.
Hazırlanan sudan 7 günün sonunda her sabah aç karnına 1 fincan için ve 1 ceviz içi (lepesi) yiyin. Ceviz lepesinin içinden çıkan hançerli (boğaza benzeyen) kabukları tekrar suyun içine atın. Bu küre 21 gün devam edin. İkinci 21 günlük dilimde ise kabuklarıyla kalan suyu için. Bir de 3 hafta boyunca boğaz bölgesine geceleri ceviz yağı sürerek streç filmle sararak uyumaya geçin. Geçmiş olsun.

Haberin Devamı


ÜLSERATİF KOLİT HASTALIĞI İÇİN ŞİFALI OTLAR

 

Soru: Merhaba, ülseratif kolit hastasıyım. Salofalk ilaç kullanıyorum. Bu hastalık için şifalı otlar var mı? İlaç dışında ne yapabilirim? İyi ve sağlıklı günler dilerim. (Erkan Sayıner)


Cevap: Merhaba Erkan Bey, öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Sorununuzla ilgili olarak doktor öneri ve tavsiyeleri yanında; doktorunuza danışarak; Kainat Şifahanesi’nden sizlere zencefil, mate yaprağı, enginar yaprağı ve yeşilçay önerebiliriz.
Daha detaylı bilgi için “Kozmik Bilim Işığında Şifalı Bitkiler” kitabımızdaki kürlerden faydalanabilirsiniz.

 

RENK VE KOKULAR


Adet öncesi ve sonrasında kadınlar kokulara ve renklere karşı duyarlı olurlar. Bu nedenle kırmızı renkler ve gül kokusu gibi hafif rahatlatıcı kokular adet düzensizliklerine olumlu etki gösterebilir.

 

Haberin Devamı

'BİTKİLERİN EFENDİSİ' SORULARINIZI YANITLIYOR / WEB TV

 

 


 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!