Adet ağrısına iyi gelen çaylar nelerdir? Regle ve adet sancısına iyi gelen bitkiler

Güncelleme Tarihi:

Adet ağrısına iyi gelen çaylar nelerdir Regle ve adet sancısına iyi gelen bitkiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 04:17

Regl dönemi, her kadının hemen hemen aynı belirtiler ile kendini gösteren ve çoğu zaman zorlu geçen bir süreç olarak bilinir. Stres, hormon değişiklikleri, rahim kasılması gibi pek çok faktör regl sancılarının tetiklenmesine yol açar. Regl sancıları günlük hayatı da oldukça olumsuz etkilemektedir. Bu sebepten kadınlarda her dönem regl sancısını hafifleten besinleri, çayları ve diğer unsurları araştırır olmuşlardır. Kadınların daha çok alakadar olduğu ve aslında cinsiyet fark etmeden bilinmesi gereken ve merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Regl, doğurganlığın aktif bir şekilde çalıştığını gösteren ve her genç kadının belirli bir yaştan sonra her ay yaşadığı dönem olarak tanımlanabilir.

Adet Ağrısına İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

Regl döneminde tüketilecek olan her bir besin kişiden kişiye farklılık göstermesinin yanı sıra doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Alerjik durumlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu sebepten dolayı alerji testlerinden sonra regle iyi gelen besinlerin tüketilmesi önerilir. Kasların gevşemesi asıl görevi olan besinlerden biri de çaylar olarak bilinir. Adet ağrısına iyi gelen çaylar, böğürtlen çayı, zencefil çayı, papatya çayı, safran çayı, civanperçemi çayı, nane çayı olarak sıralanabilir.

Adet Ağrısına İyi Gelen Çayların Faydaları Nelerdir?

Adet sancısına birebir olan ve oldukça olumsuz etkisi görülen çaylar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Haberin Devamı
  1. Böğürtlen Çayı: C vitamini olmasının yanı sıra antioksidan özelliği de oldukça fazladır. Vücuda enerji vermede fayda sağlar ve regl döneminin olduğundan hafif geçmesine olanak sağlar.
  2. Zencefil Çayı: Bu çay çeşidi adet söktürücü çaylardan biri olarak bilinir. Ağrı kesici özelliği de bulunur ve regl sancılarında hafifletici özelliği vardır.
  3. Papatya Çayı: Bu çayın hem sakinleştirici hem de hormonları düzenleyici etkisi bulunur. Kasları gevşetme özelliği ile de özellikle kasık ve karın bölgesinin gevşemesine fayda sağlar.
  4. Safran Çayı: Safran, regl döneminde olan kanamanın kolay bir şekilde olmasına ve kişiye ferahlık vermede fayda sağlamaktadır. Adet söktürücü özelliği de bulunur.
  5. Civanperçemi Çayı: Regl dönemi başlamadan önce içildiği zaman daha fazla etkisi olacaktır. Gözle görülen bir kolaylık ve ağrıda azalma gözlenir. Sancıları önlemede de etkilidir.
  6. Nane Çayı: Regl ağrılarının hafiflemesine ve regl döneminde sık sık görülen sinir durumunun azalmasına fayda sağlar. Karın kaslarının rahatlamasına olanak sağlar ve kramp oluşmasının önüne geçer. Regl dönemindeki şişkinliklerin de giderilmesinde çok etkili olan bir çaydır.

Regle ve Adet Sancısına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Adet sancısının hafifletilmesinde ve ağrının en aza inmesinde etkili olan besinlerin olduğundan bahsettik. Bunların yanı sıra sancıya iyi gelen besinler de bulunmaktadır. Bu besinlerin direnç sağlama, zinde olmaya ve adet söktürücü gibi özellikleri bulunur. Adet sancısına iyi gelen bitkiler aşağıdaki gibi açıklanabilir:

  1. Yeşil sebzeler, bu dönemde bol bol alınmalı ve genel olarak haşlama şeklinde tercih edilmelidir.
  2. Maydanoz, regl öncesi dönemde de kullanılabilir ve ağrıları azaltmada, ödem atmada oldukça faydalıdır.
  3. Zerdeçal, ağrıları kesmeye fayda sağlar.
  4. Muz, vücuda dinçlik verir ve kişiyi daha aktif hissettirir.
  5. Tarçın, kramplara iyi gelmede ve kişinin kasılmalarını engellemede fayda sağlar.
  6. Fındık, ceviz ve fıstık gibi kuruyemişlerin alımı da hem daha zinde olmaya hem de vücuda direnç vermede etkilidir.
  7. Fesleğen, ağrıların hafifletilmesinde faydalı olduğu gibi kişiyi daha sakin hissettirir.
  8. Şeker kamışı pekmezi de faydası bulunan bir diğer bitkidir. Rahim kaslarını gevşetmede oldukça etkilidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!