18 ayda tam 93 kilo verdi

Güncelleme Tarihi:

18 ayda tam 93 kilo verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 09:43

30 yaşından sonra hızla kilo almaya başlayarak 100 kilodan 186 kiloya ulaşan 41 yaşındaki tanker şoförü Ali Ürün, denediği ilaç ve diyet programlarından sonuç alamayınca mide küçültme ameliyatı oldu ve 18 ayda tam 93 kilo verdi.

Haberin Devamı

Kütahya’da yaşayan ve tanker şoförlüğü yapan Ali Ürün, düzensiz beslenme ve sağlık sorunları sebebi ile birkaç yıl içerisinde 190 kilonun üzerine çıktı.

"İSTESEM DE DİYET YAPAMIYORDUM"

Kiloları nedeniyle çalışmakta ve günlük hayatta çok zorluklar çektiğini belirten Ali Ürün, “İstesem de diyet yapamıyordum. Bir öğünü hafif geçirme şansım olmuyordu. İlaçlar ve diyetler fayda etmeyince doktorumun da tavsiyesi ile mide küçültme ameliyatını araştırmaya başladım. Sonunda da Murat Üstün Hocamıza ulaştık. Verdiği güven ve destekle de Kilolu olduğu zamanlarda kahvaltıda beş simit yediğini ama doyduğunu hissetmediğini söyleyen Ali Ürün, “Artık öğünlerim de normale döndü. Şimdi yine istediğim şeyleri yiyorum. Mesela sabahları bir simitle doyuyorum. Yemek yemekten vazgeçmeden porsiyonlarımın değişerek kilo vermek ayrı bir güzellik” dedi.

Haberin Devamı

18 ayda tam 93 kilo verdi

EV VE İŞ DIŞINDA HİÇBİR YERE GİTMİYORDU

Kilolu olduğu zamanlarda evi ve işi dışında hiçbir yere gitmediğini belirten Ali Ürün, “İnsanların bakışları oldukça rahatsız ediyordu. Kıyafet bulmak zaten ayrı bir dertti. Çocuklarımla oyun bile oynayamıyor ve kahvehaneye bile çıkmıyordum. Yıllarca akraba düğünlerine gitmedim. Ama şimdi nerde düğün var toplantı var oradayım. Verdiğim 93 kilo ile kendime geldim” diye konuştu.

"HASTAYI TAKİP ETMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Ali Ürün’ün mide küçültme ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Murat Üstün, gerçekleştirilen Laparoskopik Sleeve Gastrektomi ameliyatının bu konuda en güvenli yöntem olduğunu belirterek, “Ali Bey ameliyata girdiğinde 186 kiloydu. Şu anda ise 93 kilo. Tam yarı yarıya kilo verdi ve bu büyük bir başarı. Burada önemli olan operasyonu doğru zamanda ve doğru yöntemle gerçekleştirebilmek kadar hastanın da isteği. Cerrahinin her alanında olduğu gibi burada da uzmanlık ve deneyim çok önemli” dedi.
Vücut Kitle İndeksi 35’in üzerinde olan hastaları doğru yöntemleri araştırmaları için uyaran Op. Dr. Üstün, “Sağlıklı, kaliteli bir yaşam için eğer bu ameliyat gerekiyorsa işin uzmanının yanında olduğunu bilmeleri lazım. Burada bir diğer önemli nokta da hasta takibidir. Bizler hastalarımızı ameliyattan sonraki süreçte de uzun bir süre takip ederek, günlük yaşantılarındaki yemek yeme ve hareket alışkanlıklarında da önerilerimizi sunuyoruz. Kısacası ekip işi olan bu operasyonda sonuç almak için bir ameliyatlık değil uzun bir süreci planlamak önemlidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!