14 aylık ama 20 kilo

Güncelleme Tarihi:

14 aylık ama 20 kilo
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2008 10:26

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçesi'nde obezite nedeniyle 9 yaşında 78 kilo ağırlığına olan Merve Aslan, arkadaşlarından ancak 2 yıl sonra okullu olurken, 14 aylık olan kardeşi Fatoş Aslan da 20 kiloya ulaştı. Baba Ramazan Aslan, diyet uyguladıkları ve iki yıldır kontrol altında tuttukları Merve'nin okula başlamasının umutlu bir gelişme olduğunu belirterek, kardeşi Fatoş Aslan'a ise şimdilik sadece anne sütü vermekle yetindiklerini söyledi.

İŞTE ŞİŞMAN KARDEŞLER

Ergani'de oturan Ramazan- Garibe Aslan çiftinin 2'si kız 3 çocuklarından 9 yaşındaki Merve ve 14 aylık Fatoş'un obezite nedeniyle aşırı kilolu olmaları aileyi zor durumda bırakıyor. 78 kilo olan Merve Aslan, okula ancak bu yıl başlayabilirken, kardeşi Fatoş Aslan ise 20 kiloya ulaştı. 2 yıl önce 76 kilo olan Merve'nin hastalığı ile uğraşan ailesi, 3 kilo doğan ve 3'üncü aydan sonra hızla kilo alarak 20 kiloya çıkan Fatoş'a sadece anne sütü vermekle yetiniyor. Anne Garibe ve babaanneleri Gevriye Aslan'ın evde baktıkları iki kardeş, kendilerine ne verilirse yiyor.

Baba Ramazan Aslan, geçen yıl 76 kilo olan ve ağırlığı nedeniyle yere oturup kalkmayı bile başaramayan Merve'yi iki yıldır kontrol altında tuttuklarını söyledi. Aslan, kontrol ve diyetle Merve'nin bir ara 6 kilo verdiğini daha sonra yeniden 78 kiloya çıktığını söyledi. Merve'yi bu yıl okula kayıt ettirdiklerini söyleyen Ramazan Aslan, “Her gün okula götürüp getiriyorum. Okula gitmesi hem sosyal açıdan hem de hareket etmesi açısından çok iyi. Okula gittiği için akut bronşit rahatsızlığı vardı onu da uzun süredir dışarıya çıkardığımız için atlattı. Tek başına okula gidip gelemediği için kendisini ya ben veya babaannesi götürüp getiriyoruz. Eğer kontrol altında tutmazsak Merve şimdiye 120 kilo olmuştu. Çünkü ne bulsa yiyor. Merve konusunda tecrübeli olduğumuz için Fatoş’u sürekli kontrol altında tutuyoruz. Ona şimdilik sadece anne sütü veriyoruz” diye konuştu.

MERVE OKULUN MASKOTU OLDU

Aşırı kiloları nedeniyle arkadaşlarından ancak 2 yıl sonra okula başlayan Merve Aslan, Atatürk İlköğretim okulunun maskotu oldu. Her gün babası ile evden çıkarak yaklaşık 600 metre yürüyerek okula giden Merve'yi arkadaşları çok seviyor. Hem Ergani'nin hem de okulun en tanınan öğrencisi olan Merve, bir an önce kilolarından kurtularak arkadaşları ile koyup oynamak istediğini söyledi. Okulda zaman zaman yere düşen Merve Aslan'a arkadaşları ve öğretmenlerinin yardım ettiği öğrenildi. Merve Aslan'ın iki yıldır mevcut kilolarını koruması ailesini de sevindirirken, birçok ihtiylacını da kendisinin karşıladığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!