Saç için mucize krem

Güncelleme Tarihi:

Saç için mucize krem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alman bilim adamları kırlaşmaya başlayan saçları eski rengine kavuşturan mucize bir krem geliştirdiler. Haziran ayında piyasaya çıkması beklenen krem, 3 ile 4 kullanma sonrasında sarı ve kahverengi saçları eski doğal rengine döndürüyor.

Schwarzkopf & Henkel kozmetik şirketi tarafından geliştirilen ve kırlaşmış saçları bile eski haline döndüren mucize kremin adı ‘Poly Re-Nature’. İki kullanımlık bu kremin 20 Mark'tan satılması planlanıyor. Scharzkopf kimyagerlerinden Horst Höffkes'in verdiği bilgiye göre, saç köklerinde ‘Melonozit’ adlı hücreler bulunuyor.

Bu hücreler saça renk veren melanin'i üretiyorlar. Melanin adlı renk pigmentleri ise saça eşit bir biçimde dağılıyor. Kumral saçlarda, sarı saçlara oranla daha fazla melanin bulunuyor. Kırlaşmaya başlayan saçlarda ise melanin ihtiva eden hücrelerin içi boşalıyor. Böyle olunca saç doğal rengini kaybediyor.

İşte ‘Poly Re-Nature’ burada devreye giriyor. Saça iyice yedirilen ‘Poly Re-Nature’, saçta oksijenle reaksiyona girerek büyüyor ve içi boşalmış renk hücrelerine işliyor. Saçta bir çeşit suni melanin oluşuyor. Saç hücrelerine yerleşen melanin, yıkansa bile akmıyor. Horst Höffkes, kremin herhangi bir zararı bulunmadığı gibi saça sağlık kazandırdığını söylüyor.

Denemelerde aynı saçı 5 kez kremle renklendirdikten sonra elastikiyetini test ettiklerini belirten Höffkes, saçların eskiye oranla daha sağlıklı olduğunu kaydediyor. Saçı kırlaşmış 500 kişinin kremi kuaför salonları ve evlerinde denediğini ifade eden Alman kimyager, ‘Hiçbirinden şikayet gelmedi’ diyor. Kremin saça eşit bir şekilde sürülmesi gerektiğine dikkat çeken Höffkes, aksi halde saçta farklı tonlar oluşacağı uyarısında bulunuyor.

Saçlar ayda ortalama 1 santim uzadığından saçın ‘Poly Re-Nature’ ile sağlanan doğal renginin korunması için kremi düzenli olarak kullanmak gerekiyor. Bir de kötü haber. Bu kremden sadece doğal saç rengi sarı ve kahverengi tonlarında olanlar yararlanabilecek. Krem, doğal saçları kızıl, kızıla çalan sarı ya da siyah olanların işine yaramayacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!