Saba Tümer kimdir, kaç yaşında, evli mi? Şarkılar Bizi Söyler programına konuk oluyor…

Güncelleme Tarihi:

Saba Tümer kimdir, kaç yaşında, evli mi Şarkılar Bizi Söyler programına konuk oluyor…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2023 15:13

Saba Tümer bugün yeni bölümleriyle ekrana gelecek Şarkılar Bizi Söyler Programının konukları arasında yer alıyor. Eğlenceli kişiliğiyle tanınan sunucunun hayatı merak ediliyor. Yaptığı programlarla adından sıkça bahsettiren isim Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olmuş ve haber sunuculuğu gibi görevler üstlenmiştir. Show TV, Habertürk , NTV gibi kanallarda çalışan Saba Tümer son olarak TV8 ekranlarından yayınlanan “Saba ile Oyuna Geldik" adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Peki Saba Tümer kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Saba Tümer’in hayatına ilişkin bilgiler..

Haberin Devamı

Saba Tümer’in kariyeri, yer aldığı yapımlar merak ediliyor. Yazarlık geçmişi de  bulunan başarılı isim bugün Kanal D ekranlarından yayınlanacak Şarkılar Bizi Söyler Programı’nda konuk olacak. Aslen İzmirli olan Saba Tümer, sunuculuk kariyerinin yanı sıra bir dönem filmlerde rol almıştı. Üniversite eğitiminin ardından Sky TV’de medyaya giriş yapan Saba Tümer ardından diksiyon dersleri alarak NTV’de gündem haberleri okudu. Show TV’ye transfer olduktan sonra dış haberler sorumlusu olarak çeşitli görevlerde bulundu. İşte, Saba Tümer’in hayatı ve kariyeri…

SABA TÜMER KİMDİR?

Tümer, 5 Aralık 1970 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. İlkokulu Alsancak'taki Gazi İlkokulunda tamamladı. Özel İzmir Fatih Lisesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. Okulu bitirdikten sonra 6 ay Sky TV'de çalıştı ve diksiyon dersleri aldı.

Haberin Devamı

Kısa süreli Ege TV'de çalıştıktan sonra da 4,5 yıl NTV'de günlük haberleri okudu ve bir süre NStyle adlı dergide yazılar yazdı.

NTV'den Show TV'ye transfer oldu ve bir süre dış haberler sorumlusu olarak görev aldı. Daha sonra SKYTURK'e geçerek Serdar Akinan ile birlikte Ne Var Ne Yok adlı programın sunuculuğunu yaptı. Show TV'ye döndü ve Saba Tümer'le Bu Gece isimli programı sunmaya başladı. Bir süre gece haberlerini sunmaya devam ederken Haber Makinası adlı programda yer aldı ve aynı günlerde köşe yazarı Pakize Suda ile Star TV'de Lütfen Bu Konuya Girmeyelim isimli kadın programını sundu.

Saba Tümer, Show TV'ye geçerek Cem Özer ile birlikte Haberiniz Var mı? isimli sabah programını sundu. 31 Mart 2008 itibarıyla HaberTürk'te Saba Tümer'le Bu Gece isimli haber programının sunuculuğuna yeniden başladı. Bir ara Ayşe Özyılmazel ve annesi Oya Germen ile birlikte Yok Daha Neler isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Daha sonra Saba Tümer'le Bu Gece programı CNN Türk'e geçti ve bir yıl sonra yeniden Show TV'ye döndü. Tümer gece programını haftada bire indirdi 12 Eylül'de Saba Tümer'le Bugün'ü sunmaya başladı. 2015-2016 yıllarında tv8 ekranlarında Saba ile Oyuna Geldik adlı yarışma programını sundu.

Haberin Devamı

Polis Akademisi Alaturka, Patron Mutlu Son İstiyor ve Karakomik Filmler: Emanet isimli filmlerde de yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!