Rakı kulübe nasıl girer

Güncelleme Tarihi:

Rakı kulübe nasıl girer
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2010 00:00

Geçen gün birkaç arkadaş bir büyük aslan sütü açmış sohbet ediyoruz. Mevzumuz, rakı nasıl gece kulübü içkisi olur?
Çünkü bir süredir böyle bir çaba var. Büyük rakı markaları şehrin önemli kulüplerinde rakı geceleri düzenliyor. Düzenliyor ki gözler ve damaklar rakıya alışsın. Rakıyı snobe eden clubber’lar da rakı içsin.

Bu hikaye önce Efe Rakı’nın Babylon partileriyle başladı. Bu iş için özel rakı kokteylleri bile hazırlattılar. Önümüzdeki perşembe gecesi de şehrin en sıkı kulüplerinden Galatasaray-Indigo’da Tekirdağ rakısının bir gecesi var. Normal zamanlarında Ibizalı, Amsterdamlı DJ’leri ağırlayan kulüpte Bülent Ortaçgil “Yine de oynar mısın benimle” diyecek...
Tekirdağcılar kusura bakmasın ama bence nafile bir çaba. Yok rakıyı küçümsediğimden değil, bilakis ben gece kulübünde de rakı içerim ama bunun bir bedeli var...

ASLAN SÜTÜ KUMA SEVMEZ

Masada sohbet ettiğim reklam-pazarlama uzmanı arkadaşlar aksini düşünüyor: Rakı bardağı modern bir anlayışla yeniden dizayn edilse, sıkı bir imaj kampanyasıyla rakının pekala cool bir kulüp içkisi olabileceğini iddia ediyorlar.
İçlerinden bir tanesi şöyle dedi: “Şimdi şu masadan kalkıp bir kulübe gitsek neden rakıyla devam edemeyeyim ki... Düşünsene mekanda kıyıda köşede değil, barın en belirgin yerinde özgüvenle ortada duran, elinde rakısı, fırlama fırlama etrafı kesen bir adam... Neden olmasın?”
“Kesersin kesmesine” dedim; “Onda bir sıkıntı yok. Fakat kestiğinle kalırsın çünkü flört edemezsin! İşte bunu kimse göze alamaz. Buram buram anason kokan bir adam, rakı içmemiş kadının gözünde çok da çekici bir şey değil”.
Aklın yolu bir: Rakı firmaları gerçekten gece kulüplerine girmek istiyorsa, rakının koku meselesini çözmeleri lazım. Belki sırf kulüplerde satılmak üzere, daha az anason kokan bir seri çıkarabilirler... Bardağı, imajı, fırlama fırlama bakması, gece kulübünde pop konserleri, bunların hepsi kolay ama ikincil detaylar.

GÖK-QUBBE

Şehrin en yüksek kulübü Maslak Sheraton otelinin 26. katında açılıyor
/images/100/0x0/55eac0d6f018fbb8f894813a

Önümüzdeki cumartesi gecesi Maslak’a gitmek için iyi bir nedeniniz var. Sheraton Oteli’nin 26. katına Qubbe adında bir kulüp açılıyor. Ben mekanı Cadılar Bayramı’ndaki ön açılışında gördüm. Eğer gökdelen seven biriyseniz, gerçekten etkileyici. O kadar yüksek ve şehre havadan bakan bir hali var ki kendinizi Zeus, Poseidon ve Dionisos’la Olimpos’ta eğlenir gibi hissediyorsunuz.
İşletme, iki genç ve zeki kardeşin kurduğu bir Unilife adlı bir organizasyon şirketine ait. Cadılar Bayramı partisinde yerli-yabancı piyasa müzikleri çaldılar. Ama burayı aynı zamanda bir etkinlik ve organizasyon mekanı olarak planlıyorlar. Müthiş ses getirecek projeleri var, zamanı gelince duyuracağım.
Qubbe iki katlı. Alt katı restoran ve davetler için de kullanılabiliyor. Kapasitesi 800 kişi. Bir yabancı içki 20, bir şişe votka 250 lira. (212) 285 09 73.

Barmen karşısında ne kadar dünyalısınız

İçkinizi ısmarlarken ne kadar dünyalı davranıyorsunuz? Dünyanın en popüler içkisi hangisi? Ya votkalardan Absolut, ya da viskilerden JB’dir diye tahmin ederdim. Merak ettim bir araştırma yaptım. Fena halde yanılmışım. Dünyadaki trendler Türkiye’dekilerden epeyce farklı. Impack Magazin’in 2007’de yayınladığı bir liste geçti elime. Son üç senede de durumun çok değiştiğini zannetmiyorum. Dünyanın en çok satılan içkisi evet bir votka ama Absolut değil Smirnoff. JB ise listede bile değil. İşte en popüler 10 içki:

1. Smirnoff 24.3 (milyon kasa)
2. Bacardi 19.9
3. Johnnie Walker 15.8
4. Absolut 10.7
5. Jack Daniel’s 9.3
6. Captain Morgan 7.8
7. Bailey’s 7.7
8. Jose Cuervo tekila 7.3
9. Jagermeister 6.3
10 Ballintine’s 6.2

Karaköy Lokantası pişmanlığı

Yok yok, yanlış anlamayın, niye gittim diye değil, bugüne kadar niye hiç gitmedim diye pişmanlığım. Hem şık, hem temiz, üstelik yemekler muhteşem, fiyatlar diğer balık lokantalarıyla kıyaslanmayacak kadar makul. Çiroz, muhammara, börülce, topik... 6-7 çeşit meze istedik. İki tur ahtapot ızgara döndü, en son da ortaya takoz palamutlar söyledik. Hepsi de çok taze, çok lezizdi. Peşinden tatlılar, kahveler... Üstüne bir de büyük rakı ekleyin, üç kişi 200 lira ödedik. Birçok balık lokantasında sadece büyük rakıya 100 lira yazılıyor. Restoran Karaköy’de çokkatlı otoparkın hemen yanındaki tarihi bir binada. Liman Lokantası’nın tam karşısı. İki katlı, duvarları mavi çini kaplı. Pırıl pırıl bir mekan, çok da güleryüzlü ve seri bir servisi var. Öğleleri de açık. Çoğunlukla banka ve finans şirketlerinin yöneticileri idiyor. Bir kusurcuğu var; salı olmasına rağmen zar zor yer bulduk. O yüzden eğer niyetiniz varsa gitmeden bir alo demenizi tavsiye ederim. (212) 292 44 55.

300 günü birlikçi OUT
Ezgi Mola’nın karakterleri IN


İNTERNET-EĞLENCE-BAYRAM
300 Spartalı filmiyle dalga geçen 300 Günübirlikçi klibini izlemişsinizdir. Piknikçilerin Kilyos akınını yapmışlar, hala gülüyorum o kızı oynatışlarına. Ama yeni makaramız Ezgi Mola’nın güldüren aynalar aplikasyonuyla Ipad’de yarattığı karakterler. Belli ki kendisi de çok eğleniyor yaparken, Facebook’ta her gün yenilerini ekliyor. İçlerinden en çok, Karafırın sponsorluğunda dünya kilo rekoru kırmaya çalışanla tombulla, Bayan Küçük Ağız’a gülüyorum. Süper gidiyor Ezgi, bunları toplayıp bir TV projesi yapsanıza!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!