Pratik Saç Hileleri

Güncelleme Tarihi:

Pratik Saç Hileleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 11:52

Güzellik kavramı, her ne kadar kişiden kişiye değişse de, dünya var olduğundan beri biz kadınların en büyük saplantısı. Bu uğurda yapmayacağımız şey yok. Makyaj hileleri, estetik operasyonlar, yaşlanma karşıtı kremler, diyetler güzel olabilmek adına başvurduğumuz yöntemlerden sadece birkaçı… Aslında önemli olan, başkasının bizi güzel bulması da değil, bizim aynaya baktığımızda kendimizi güzel görmemiz, hissetmemiz.

Haberin Devamı

Sağlıklı bir saç yapısı, aslında kadına verilmiş bir armağan. Herkes gür ve uzun saçları olsun ister ama aslında önemli olan; yüz yapınıza uygun bir saç kesimi ve rengidir. Saçımızı ve dolayısıyla kendimizi güzelleştirmek için kuaförde harcadığımız zamanın fazlalığı düşünülürse, evet saç kadın için gerçekten çok önemli…

Çok az sayıda kadın, saçlarını yataktan kalktığı gibi kullanabilecek kadar şanslı oluyor. Mutlaka ayna karşısında bir süre geçirmeniz, saçınıza şekil vermeniz gerekiyor. Bazı günlerde ise, gerek saçın yapısından, gerekse o günkü ruh durumunuzdan kaynaklanan sebeplerle saçınız asla şekle girmiyor. Bu konuda birkaç öneri ister misiniz? İşte size kolay uygulanabilecek, pratik saç hileleri;

 

  1. Çok uzun saçlar şekle girmez. Bunun için yapmanız gereken; saçınızın nemini aldıktan sonra bolca köpük sürmek ve yarım saat kadar bigudilerle sarmaktır. Sonra saçlarınızı açıp elinizle dalgalandırabilirsiniz. Vaktiniz yok diye sakın elektrikli maşa kullanmayın çünkü köpükten sonra kullanılan bu aletler, saçınızı yakar.

  2. Saçınızı yıkayacak vaktiniz yoksa, diplerine talk pudrası uygulayın ve fırçalayın. Yağı aldığını göreceksiniz.

  3.  Saç boyanız birkaç yıkamadan sonra akıyorsa, son durulama suyunda sirke kullanın. Ekşilik boyanın akmasını engeller.

  4. Saçlarınızı yaptıktan sonra özellikle ön kısmı elektrikleniyorsa hepsini spreylemenize gerek yok. Eski bir diş fırçasına sprey sıkın ve elektriklenen yerleri bununla tarayın.

  5. Firketelerin daha iyi tutması için üzerine sprey sıkın. Kullanırken de dalgalı kısmı alt tarafa getirin.

  6. At kuyruğunuz daha uzun görünsün istiyorsanız, enseden bir kuyruk, hemen üzerinden tekrar bir kuyruk yapın. Yine at kuyruğunuzu kaldırmak için ortasından iki tane firkete takın.

  7. Saçınız uzunsa ıslakken örün ve güçlü bir saç kurutma makine ile kurutun. Açtığınızda saçınızın doğal dalgalı olduğunu göreceksiniz.

  8. Sprey kullanırken üstten sıkmayın. Saç diplerine sıkın ve öne eğerek kurutun.

  9. Saçlarınızı 2-3 ayda bir, birkaç cm. kestirmeyi unutmayın…
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!