Özpetek’le açıldı

Güncelleme Tarihi:

Özpetek’le açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2007 00:00

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nca (İKSV) düzenlenen "26. Uluslararası İstanbul Film Festivali", Ferzan Özpetek’in Türkiye’de "Bir Ömür Yetmez" diye gösterime giren son filmi "Saturno Contro" ile açıldı.

LÜTFİ Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki açılış töreni, İtalya’da yaşayan genç Türk sanatçı Yasemin Sannino’nun film müziklerinden oluşan mini konseriyle başladı. Açılışta konuşan İKSV Başkanı Şakir Eczacıbaşı, Yeşilçam’da bir dönem yılda ortalama 300’e yakın film yapıldığını belirterek bu yapımların Türk sinemasına büyük katkılar sağladığını söyledi. Törende her yıl Türk sinemasının gelişmesine katkıda bulunan sanatçılara verilen Sinema Onur Ödülleri, bu yıl Cüneyt Arkın, Güler Ökten ve Duygu Sağıroğlu’na verildi.

Açılış filmi "Saturno Contro"nun yönetmeni Ferzan Özpetek, törene filmin başrol oyuncuları Stefano Accorsi, Ambra Angiolini, Milena Vukotic ve Serra Yılmaz’la katıldı. Festivalin açılış konuğu olan yönetmen ve senaryo yazarı Paul Schrader’e Sinema Onur Ödülü verildi. Ödülünü Şakir Eczacıbaşı’nın elinden alan, "Taxi Driver", "Kızgın Boğa" ve "Günaha Son Çağı" filmlerinin senaristi Schrader, "Bu olağanüstü şehre, bu olağanüstü insanların şehrine beni getirdiğiniz için ve ödül için şükranlarımı sunuyorum, burası çok güzel olmanın yanında çok da tarihi bir şehir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!