Özel hayata müdahale

Güncelleme Tarihi:

Özel hayata müdahale
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2001 00:00


Süleyman DEMİRKAN ANKARA
Haberin Devamı

Gül'den Tarkan için çok özel yorum

Özel tercihi ve özel hayatıyla ilgili fotoğraflarının çalınarak yayınlanması özel hayata müdahaledir. Bu noktada Tarkan haklı ‘TARKAN, eşcinsel olmasaydı kendisini daha çok severdik’’ diyerek uzun süren bir polemiğin tarafı olan MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, Tarkan'ın erkek arkadaşıyla birlikte çektirdiği çıplak fotoğrafların yayınlanması ile ilgili olarak, ‘‘Özel tercihi ve özel hayatıyla ilgili fotoğraflarının çalınarak yayınlanması özel hayata müdahaledir. Bu noktada Tarkan haklı. Zaten, ‘eşcinsel değilim' diyerek de hassasiyetini ortaya koymuştu’’ dedi.

DOĞAL OLANI SAVUNMALI

Eşcinselliğin ilericilik gibi sunulmasının da yanlış olduğunu öne süren Gül, ‘‘Uyuşturucu kullanımının serbest olduğu ülkeler var. Yarın birileri elinde şırınga ile eroin alırsa, bunu da o kişinin özgürlüğü olarak mı yorumlayacağız. Marjinallik her devirde olmuştur. Günümüzün marjinal ülkesi Hollanda. Ama bu ülke diğer ülkelerde eleştiriliyor’’ diye konuştu. Gül, Türkiye’nin, Avrupa ile aynı tarihi gelişme çizgisine ve aynı değerlere sahip olmadığını belirterek, ‘‘Farklı değer yargılarının geldiği noktayı örnek almak; hem yanıltıcı, hem de bunalım kaynağı olur’’ dedi. İnsan tabiatında doğal ve doğal olmayan şeyler bulunduğuna dikkati çeken Gül, ‘‘Çevreyi kirletip doğal dengeyi bozma dünyanın geleceğini karartıyor. Doğadaki bitki ve hayvan neslini korumak zorundayız. AIDS ve Deli Dana gibi hastalıklar, doğallığı bozmanın bedellerinden ikisi. Doğal olandan uzaklaşma normal kabul edilemez. İnsan cinsi hayatı da kendi tabii mecrasında yürümeli. Önce dünyayı yaşanmaz hale getirip, sonra da tedbir aramak insan aklı ile bilim ve uygarlıkla çelişir’’ diye konuştu. İbadetin de kabahatin de gizliliğini savunan Gül, ‘‘Popülize edilmesine, her yurttaş tavır almalı. Herkesin çocuğu var’’ diyerek, şöyle devam etti: ‘‘AIDS'liler, uyuşturucu kullanıcıları, bulaşıcı hastalık taşıyanlar karantinaya alanarak, hastalıklarını topluma yaymalarının önüne geçiliyor. O halde, topluma bu anlamıyla mesaj verenler de kendilerini gizlemeli ve karantinaya almalılar. Yapıyorsa kendi tercihi, Allah'la kul arasında. Başkasına zarar vermediği sürece, olabilir. Ama, belli düzeye gelenlerin dikkatli olma, kötü örnek olmama mecburiyetleri var. Bütün bu görüşleri bir bütünsellik içinde verme sorumluluğu da medyaya ait. Bu sadece Mehmet Gül'ün değil, hepimizin meselesi. Bunlar bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz. Bunları yok mu edeceğiz, hayır. Ama tam kişilikleri oluşurken çocuklara matahmış gibi sunulmasına seyirci kalınamaz.’’

YÜRÜMEYE BİLE BAŞLADILAR

Bir süre önce Hürriyet'te eşcinselliğin tedavi edilebileceğine ilişkin bir haber okuduğunu anlatan Gül, ‘‘Yaradılıştan değil de, bu bir yozlaşma ise toplum kendi tedbirini almalı. Normal olmadığının bilinciyle buna bağışıklık kazanmalı. Sokağa çıkıp, yürüyüş yapma noktasına gidenler var. Neyin hakkını istiyorsun, derdin ne’’ diye konuştu.

Abime inancım sonsuz

Kim ne söylerse söylesin ben abimi bilirim. Biz de kız arkadaşlarımızla ne samimi pozlar veriyoruz. Bu pozlar farklı anlama çekilmemeli. Sokaklarda bir sürü erkek var el ele dolaşan. Benim abim sevgisini çok rahat ifade edebilen insandır. Her zaman herkesle böyle sıcak pozlar verebilir. Tevetoğlu ailesi sonuna kadar Tarkan'ın arkasındadır. Annem Antalya'da tatilde. Onun ne hissettiklerini bilemiyorum ama biz çok rahatız ve huzurluyuz. Tarkan'a olan inancımız sonsuzdur.

Ne dediler

Bir kıza sarılsam lezbiyen mi olurum

Seren Serengil: Arkadaş grubumdaki kız arkadaşlarıma sarılabilirim ya da çıplaklar kampına bir arkadaşımla gidebilirim. Bu lezbiyenlik mi demek olur? Bunlar çok geri düşünceler. Ayrıca dünyada Ricky Martin ve George Michael gibi isimler var ki, bunlar gay olduklarını itiraf etmişlerdir. Çok doğal ve normal.

Ben o tür eğilim görmedim

Sibel Can: Ben Tarkan'da eşcinsellik görmedim. Bir de Ege ve Akdeniz plajlarında böyle görüntülere çok şahit oldum. Arkadaşlarıyla şakalaşmış olabilir.

Bayanlar için hayal kırıklığı

Mahsun Kırmızıgül: İnsanların cinsel tercihlerine saygı duyarım. Ne var ki, Türkiye'de bu fotoğrafları gören birçok genç bayan hayal kırıklığına uğrayacak.

Benim alanıma girmiyor

Neşe Erberk (Eski manken): Bu fotograflar özel hayatla ilgili. Eğer estetik açıdan reklam veya katalog çekimi olsaydı görüş verebilirim. Ama bu benim ilgi alanımın dışında olduğu için görüş veremem.

O fotoğraflar çıplaklar kampında da çekilebilir

Hülya avşar: Fotoğraflarda ben bir şey görmedim. Bu yapılan hoşuma gitmedi. En az Tarkan kadar sinirlendim. Onun değerini bilmemiz gerekirken yapılanlara bakın. Ayrıca o fotoğraflar söylenmek isteneni kanıtlamıyor. Bu fotoğraflar çıplaklar kampında da çekilebilir, hiçkimseyi ilgilendirmez.

Tarkan'ın sanatçılığına bir zarar getireceğini sanmıyorum

Mehmed Ali Erbil: Bir sanatçının kendi özel yaşantısını sorgulamak ne kadar doğru olur? Bu fotoğrafların Tarkan'ın sanatçılığına bir zarar getireceğini sanmıyorum. Fotoğrafları ilk gördüğümde komplo olduğunu düşündüm. Eşcinsel olması kimseyi ilgilendirmez. Bu güne kadar Türkiye'ye gelmiş en iyi ses.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!