Oprah Winfrey 260 milyon dolarla ABD’nin en çok kazanan TV yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Oprah Winfrey 260 milyon dolarla ABD’nin en çok kazanan TV yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2007 00:00

ABD’nin en zengin kadınları arasında yer alan talk-show’cu Oprah Winfrey, yine televizyondaki önde gelen rakiplerine büyük fark attı.

Forbes dergisi, televizyonun en ünlü isimlerinin son bir yılda ne kadar para kazandıklarının listesini yayınladı. Oprah Winfrey, Haziran 2006 ile Haziran 2007 arasında 260 milyon dolar para kazandı ve listenin başında yer aldı. Oprah Winfrey’nin setvetinin iki milyar dolar yaklaştığı tahmin ediliyor. İki numaraya, parasının çoğunu 90’lı yıllardaki ünlü komedi dizisinin yeniden ekranlara gelmesinden kazanan Jerry Seinfeld yerleşti. Seinfeld, son bir yılda 60 milyon dolar kazandı.

AGRESİF YARGIÇ: Üç numarada ve 45 milyon dolar ile popstar yarışması "American Idol"ün agresif yargıcı Simon Cowell yer aldı. Dört numaradaki komedyen talk-show’cu David Letterman ise aynı zaman diliminde 40 milyon dolar yaptı. Liste, Oprah Winfrey gibi kendi programlarının yapımcısı olanların daha çok kazandıklarını ve "gündüz" saatlerindeki TV programlarının daha fazla gelir sağladığını da ortaya koydu.

JAY LENO 6’NCI: Buna göre, ünlü komedyen Jay Leno 32 milyon dolar ile altıncı oldu. Ünlü aşçı Rachel Ray 16 milyon dolar ile 13 numarada, CBS ana haber sunucusu Katie Couric 15 milyon dolar ile 14 numarada ve ünlü lezbiyen komedyen Ellen DeGeneres de 15 milyon dolar ile 15 numarada yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!