Onun sayesinde kısa boylu kadın kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Onun sayesinde kısa boylu kadın kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2011 00:00

Bir ayakabı düşünün boyunuzu 10-15 santim uzatabiliyor. Ve hiç de hantal ve pornografik durmuyor. Son yılların en dikkat çeken ayakkabı markası Charlotte Olympia iki sezondur Galatada’ki ATELIER55’de satılıyor. Marka; Beyonce, Sarah Jessica Parker, Penelope Cruz, Sienna Miller ve Gwyneth Paltrow gibi isimlerin tercihi olduğu gibi, Hollywood ve Avrupa sosyetesi için de bir ‘arzu nesnesi’. Moda dünyasının yeni Kate Moss’u olarak kabul edilen Alice Dellal’ın ablası olan Charlotte Olympia Dellal ayakkabılarını anlattı

Markam aynı zamanda sembolüm de olan ‘altın bir örümcek ağı’ gibi: Kıymetli, tehlikeli ve narin... Bütün sezonlarda giyilebilecek zamansız ayakkabılar tasarlamaya çalışıyorum. Klasik şekillere bağlı kalıp, özel detaylar ekleyerek fark yaratıyorum. Kadınlar kıyafetleriyle olduğu kadar ayakkabılarıyla da fark edilsinler, istiyorum.

Annem Andrea Dellal Brezilyalı bir modeldi. Beş yaşında izlediğim ve annemin de podyuma çıktığı Jasper Conran defilesi beni büyüledi. Bu moda dünyasıyla ilgili ilk anım. O gün, “Ben de bu dünyanın içinde olacağım” dedim. Kız kardeşim annem gibi model oldu ama ben kıyafet tasarlamak istedim.
London College of Fashion’a gittim. Okul bittiğinde ya korse ya da ayakkabı arasında seçim yapacaktım, ayakkabıları seçtim. Daha sonra Cordwainers’ta ayakkabı tasarımı okudum. Bu zaman içerisinde Paris serüveni başladı. Giambattista Valli ve Ungaro’da staj yaptım. Sayelerinde kendimi müthiş geliştirdim.
/images/100/0x0/55ea3a54f018fbb8f872a255

SANDALETLER DE VAR

Ayakkabılarımın en dikat çekici özelliği yüksek topukları. En yükseği 14.5 santim. Sayemde kısa boylu kadın kalmayacak. 2011 yaz sezonunda dolgu ve ahşap topuklar var. Bazı modellerimde üzerlerinde eğlenceli detaylar da yer alıyor. Keten, altın, leopar ve desen baş rolde. Yüksek topukların yanı sıra sandaletler de bulunuyor.

İstanbul’da satışta olmak çok heyecan verici. Üstelik İstanbul’un eski şehir merkezi Galata artık moda takipçilerinin de yeni destinasyonu olmuş. ATELIER55’in bünyesinde David Koma, Linda Farrow, Holly Fulton, Markfast ve Vivienne Westwood gibi özel markaları da bulundurması benim açımdan çok önemliydi.

AKSESUVAR DEYİNCE AYAKKABI

Aksesuar deyince her zaman aklıma ayakkabı gelir. Hiçbir zaman çanta tercih edenlerden olmadım. Bana kalsa gece çantasız çıkarım sokağa. Sayamayacağım kadar çok ayakkabım var. Vintage parçalar toplamayı seviyorum. Tasarımlarımda da onlardan esinleniyorum. Nereden mi alışveriş yapıyorum? Londra’daki ‘The Girl Can’t Help It’, çoraplar için de ‘Fogal’ ve Ledbury Road’taki ‘Aime’ favori adreslerim.

Mıknatıs gibi markalar seçtik
BAŞAK ABACI VE GİZEM BİNGÖL (ATELIER55’İN KURUCULARI)

Mağazayı Beyoğlu / Galata’da açmaya karar verdiğimizde mıknatıs vazifesi görecek çok önemli markaları temsil etmemiz gerektiğinin farkındaydık... Bu yüzden moda takipçilerinin dikkatini çekebilecek bir ürün çeşitlemesi yaptık. Charlotte Olympia ayakkabılar da bu kuvvetli mıknatıslardan biri oldu. Bir kadın kafasına takmışsa, dünyanın öbür ucuna bile gidip o ürünü alır, diye düşünüyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!