Öncü kadınlar tuvalde

Güncelleme Tarihi:

Öncü kadınlar tuvalde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 01:12

Bilimden sanata birçok alanda ilklere imza atmış ve Türk kadınının önünü açan lider isimler, ‘Öncü Kadınlarımız’ sergisi için tuvale taşındı. Gezici müze olarak hazırlanan proje, 13 Mart’a kadar Beyoğlu Belediyesi Cihangir Sanat Galerisi’nde görülebilecek.

Haberin Devamı

Sergide ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın, ilk ressam Mihri Müşvik Hanım, Türk sinemasının yıldızı Türkan Şoray, ilk kadın opera sanatçısı Semiha Berksoy, geçen günlerde hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk Dünya Güzeli Keriman Halis gibi çığır açan kadınların tabloları yer alıyor. Başta kadınlar olmak üzere tüm sanatseverler için zengin bir içerik sunan sergi, Türkiye’nin öncü kadınlarını tanıtmak ve gezici müze oluşturmak amacını taşıyor.

Ressam Ülkü Cılızoğlu küratörlüğünde hazırlanan proje kapsamında, başarılarıyla tarihe damgasını vurmuş ve hayatın farklı alanlarında verdiği mücadeleler ile kadınlara öncülük etmiş isimler, 40 ressam tarafından tuvale taşındı.

Sanatçıların özgün teknikler ile hazırladığı eserlerin sayısı da artmaya devam ediyor. Tabloların yanı sıra öncü kadınların yaptığı çalışmaların da eserlere ait künyelerde belirtilerek tanıtılmaları hedefleniyor. Dünyanın ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen, Keman Virtüözü Suna Kan gibi isimler tabloları ve kısa başarı öyküleri ile sanatseverlere ilham verecek.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar Madison Hotel Art Galery, Kadıköy Kozi Kültür Merkezi, Sabiha Gökçen Havalimanı, Büyük Ada Belediyesi Salonları, Ayvalık Zeytin Hasat Şenlikleri ve Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi’nde gösterilen 50 öncü kadının tabloları, 13 Mart tarihine kadar görülebilir. Tel: 0212 244 94 99.


SERGİDEKİ SANATÇILAR

Ülkü Cılızoğlu, Simay Bodur, Mine Arasan, Ayşe Erkan, Harika Ören, Belma Demir Akdag, Sumru Cınar, Azniv Coban, Dilek Mumcuoğlu Bölükbaşı, Nadire Sönmez, Öznur Erkey, Rezzan Tosun, Ayten Akgürbüz, Meliha Özen, Zülfiye Kacar, Rahime Dizdaroğlu, Meliha Tekin, Esra Alkan, Nur Ulubil, Aysel Şener Erez, Başak Tiryakinakip, Ayten Dukan, Ceyda Ildıroğlu, Rüzgar Fidan, Emine Güler, Pervin Özen, Mesude Kılıc, Kuzey Ulufer, Songül Terlemez, Serhan Kerestecioğlu, Belgin Atalay, Nilgün Topraklı, Özgen Ulukutlu, Ziya Yılmaz, Dilek Nadas, Nurcan Acar, Yasemin Aliköleoğlu, Dilber Bahar, Mükerrem Özügüzel, Sevcan Birgören, Nevin Erhal ve Bingül Nart.


Rehberli sergi turları başlıyor

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), resim koleksiyonu sergisi ‘Bir Ülke Değişirken - Tanzimattan Cumhuriyete Türk Resmi’ için ücretsiz rehberli turlara başladı. Her cumartesi saat 14.00’te, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin rehberliğinde gerçekleştirilecek turda, ziyaretçilere, koleksiyonda yer alan eserler üzerinden Türk resim sanatının tarihsel yolculuğu anlatılıyor. Koleksiyonu derinlemesine tanımak isteyen sanatseverler için 9 Haziran’a kadar devam edecek rehberli turlar; Osmanlı Devleti’nden Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan modernleşme sürecinde, Türk resim sanatına kapsamlı bir bakış sunuyor.
Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan, İstanbul. Tel: 0212 277 22 00.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!