O fotoğrafı gördünüz mü?

Güncelleme Tarihi:

O fotoğrafı gördünüz mü
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2005 15:15

O fotoğrafı gördünüz mü? Gözlerindeki nemi, serçe parmağının yüreciğinin bütün sıkıntısını dışa vuran hareketini, terliğinden taşmış çıplak parmacıklarını gördünüz mü? Gördünüz de ne yaptınız? Ağlamakla mı yetindiniz yoksa Yüksel’im gibi tek bir çocuğa elinizi uzattınız mı? Hâla geç kalmış sayılmazsınız...

Zengin fakirin halinden anlamaz dedikleri doğrudur. ‘Ben zengin değilim’ demeyin sakın, bal gibi ZENGİNSİNİZ. Mutlaka ‘birinin’ zenginisi, birine göre zenginsiniz!

20’li yaşlardaydım, Temel Dayı vermişti bana bu dersi.

Bir zengin işadamından bahisle ‘Ne para hırsıdır be kardeşim! Benim X kadar param olsa, çalışmaz, kendimi okumaya, yazmaya verirdim’ dediğimde, Temel Dayı güldü:

- Benim de senin kadar param olsa, emekli olur bütün gün sırtüstü yatardım!

Düşündüm, dediği doğrudur! Temel Dayı mesela oturduğum dairemi satsa, ömür boyu yeter ona o para...

Yani Temel Dayı da benim için ‘Ne para hırsı be kardeşim! Benim Serdar kadar param olsa, çalışmaz, yan gelir yatardım, bütün gün emekli kahvesinde okey çevirirdim’ deme hakkına sahipti.

Ben Temel Dayı’nın ZENGİNİYDİM!

*

DHA’dan Barış Durak’ın haberiydi.

Şanlıurfa Valiliği bir Halk Günü düzenlemiş. 11 yaşındaki Yüksel de (adı açık açık yazılmalı mı, yüzü teşhir edilmeli mi?) oradaymış. Bir ara Vali Yardımcısı’nın yanına gelmiş:

- Babam işsiz, demiş. Annem ve babam utandıkları için yardım istemeye gelemediler. Bugüne kadar okula hep önlüksüz gittim!..

Para değil, erzak değil, okulda utanmamak için bir önlük istemiş Yükselim.

Bir başka haber vardı gazetelerde, katkı payını ödemediği için eve gönderilen lise öğrencileriyle ilgili. Birisinin annesi diyor ki, ‘Konu komşudan alayım dedim, para bulamadım. İstenen parayı ödeyecek imkanımız yok bizim...’

İstenen para 36 YTL’dir... 36 milyon lira!

Derim ya hep, bu memleketin asıl fakirleri, dilenemeyecek, yardım kuyruklarına giremeyecek kadar haysiyetli olan fukaradır diye.

Kış ortasında terlikten taşan küçük ayacıklara bakın.

Yüzündeki sonsuz eziklik ve utanca...

Ellerini tutuşundan oışa vuran sıkıntısına bakın!

Canım beniiiiim, güzel kızım!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!