Nöbeti devralanlar

Güncelleme Tarihi:

Nöbeti devralanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dizi filmlerin ve programların kendileriyle bütünleşen oyuncu ve sunucuları yeni çalışmalara yönelirken, yerlerine gelenleri zorlu bir mücadele bekliyor.

Televizyon programları sunucularıyla, dizi filmler de oyuncularıyla özdeşleşir genelde. Herhangi bir sebepten dolayı sunucunun ya da oyuncunun yerini alan kişinin işi bir hayli zordur. Gidenin boşluğunu doldurmaya çalışırken; hem itici olmamak, hem de kendini ispat etmek zorundadır. Son dönemlerde de kanallarımızda yayınlanan dizi film ve programlarla bütünleşen isimler yerlerini başka meslektaşlarına bırakıyorlar. Yeni gelen ise devraldığı bayrağı başarıyla taşıyabilmek için elinden geleni yapıyor.

Aynalı Tahir

Bir dönem türkücü dizisi furyası vardı. Yeni kasetini çıkaran şarkıcı hemen aynı isimde bir de dizi film çeviriyordu. Bunlardan biri olan Alişan'da erkekliğin kitabını yazmaya başladığı günlerde ‘‘Aynalı Tahir’’de rol aldı. Uzun bir süre Star ekranlarında boy gösteren Alişan, daha sonra TGRT'den gelen teklifi kabul etti ve ‘‘Kurt Kapanı’’nda oynamaya başladı. Artık yeni ‘‘Aynalı Tahir’’ Erkan Petekkaya. Alişan'ın yerine Tahir'i canlandırırken önceleri zorlandığını söyleyen Petekkaya, artık rolüne iyice alışmış durumda. Bu konuda en büyük desteği ekip arkadaşlarından aldığını söylüyor.

Çocuktan Al Haberi

Çocuklar kadar büyüklerin de zevkle izlediği bir yarışma programı ‘‘Çocuktan Al Haberi.’’ Yayınlandığı ilk günden beri de sunucusu Berna Laçin'le bütünleşmiş durumdaydı. Fakat Laçin, yine Kanal D için çekilen dizi film ‘‘Evdeki Yabancı’’ da rol aldığı için çok sevdiği yarışma programına veda etmek zorunda kaldı. Çocukları çok sevdiğini ve bu programda çok eğlendiğini söyleyen Laçin: ‘‘Gözüm arkada değil’’ diyor. Çünkü programın yeni sunucusu, Laçin'in yine kendi gibi tiyatro sanatçısı olan yakın arkadaşı Açelya Akkoyun. Akkoyun ile Laçin’in arkadaşlıklarının önemli bir bölümünü de, ikisinin de çocuklara çok düşkün olması oluşturuyor. Hatta, Akkoyun’un programda Laçin kadar başarılı olmasının bir sebebi de, genç tiyatrocunun çocuklara fazlasıyla düşkün olması...

Harika Pazar

‘‘Harika Pazar’’ Atv'nin uzun yıllardan beri yayınladığı magazin programı. Programın sunucusu olarak önceleri Harika Avcı düşünülmüştü. O yüzden isim olarak da Harika Pazar tercih edildi. Fakat Avcı'yla anlaşamayan kanal yetkilileri, yeni sunucu olarak Nil Pınar'ı seçtiler. Uzun zaman programı başarıyla sunan Pınar, bundan iki, üç yıl önce intihar edince herkes derin bir yasa girdi. Fakat program kaldığı yerden yayınına devam etmek zorundaydı ve bu kez Öznur Kaçmaz isimli bir manken ‘‘Harika Pazar’’ın yeni sunucusu oldu. Kaçmaz, bunca zamandır programı sunuyor ve beğeni topluyor.

Sabah Güneşi

Star'ın ‘‘Sabah Güneşi’’, diğer kanalların ‘‘Sabah Şekerleri’’ne alternatif olarak sunduğu bir sabah programı. Programın ikilisi önceleri Nefise Karatay ve Harun Özakıncı'ydı. Fakat Harun Özakıncı'nın partneri Karatay değiştirildi ve yerine Melda Gür geldi. Söylenenlere göre; Nefise Karatay'ın uyumsuz hareketleri ve izleyiciye pek sıcak gelmemesi yüzünden yerine Melda Gür getirilmiş. Melda Gür, ‘‘Çıtır Kızlar’’ grubunun bir üyesi. Konservatuvarlı bir oyuncu ve şarkıcı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!