Mükemmel kaşlar için pratik ipuçları

Güncelleme Tarihi:

Mükemmel kaşlar için pratik ipuçları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2004 00:13

Sophia Loren, Audrey Hepburn ya da Marlene Dietrich gözlerini nasıl baştan çıkarıcı bir etkiye kavuşturacaklarını biliyorlardı. Kaşların hareket dolu kavisli görünümleri, bakışlara derinlik ve karakter kazandırıyor.

1. ADIM ÖLÇÜ ALMAK

Yapacağımız kontrol kaşların ideal forma sahip olup olmadığını anlamak için:

İdeal şartlarda kaşlar doğrudan gözlerin iç kısmından başlayarak yumuşak bir kavisle şakaklara doğru düzgün bir şekilde devam eder.

Kaşların formunda yapılan hafif yumuşatmalar hataları da örtmek için birebirdir. Ama dikkat! Kaşları düzeltirken asla kendi kavisini radikal bir şekilde değiştirmeyin.

Kaşın başlangıç noktası doğru mu?

Bir çubuğu burun kanatlarınızın yanından gözlerinizin iç kısmına dek dikey bir şekilde kaşlarının başlangıcına kadar tutun. Üst çizginin sonunda kaşların başlaması gerekir.

En üst nokta neresi?

Çubuğu burun kanatlarınızdan diagonal olarak gözbebeklerinizin ortasına gelecek şekilde çevirin. Çubuğun değdiği nokta kaşın en üst bölgesi olmalıdır.

Kaşlar ne kadar düzgün?

Çubuğu burun kanatlarınızdan gözlerin dış kısmına doğru diagonal bir şekilde çevirin. Kaşlar burada ince bir çizgi olarak devam etmeli.

2. ADIM FORMA SOKMAK

Doğru bir yay formu için kaşlarınızı ilk önce bir güzellik uzmanına aldırmalısınız. Daha sonra çıkan tüyleri kendiniz de rahatlıkla alabilirsiniz.

Kaşlarınızı alırken vazgeçemeyeceğiniz malzemeleriniz var; dev ayna, kaliteli bir cımbız ve günışığı...

Kaşlarınızı alacağınız sırada o bölgedeki cildinizi iyice gerin. Öncesinde yüzünüzü sıcak suyla yıkamanız gözeneklerin açılmasına yardımcı olur.

Hazırlanma

Göz makyajını, temizleme jeliyle temizleyin. Kaşlarınızı alacağınız bölgeyi beyaz bir göz kalemiyle işaretleyin. Bir ya da iki dakika buzla veya soğuk bir bezle hafif basınç uygulayın.

Form verme

En alt sıradan teker teker uzama yönüne doğru güzel bir kavis görüntüsü oluşana dek tüyleri cımbızla alın. Kaşların üst kısmının sadece çevresini ve iki kaş arasını temizleyin.

3. ADIM SON NOKTA

Kaşlarınızı vurgulamak ve düzensizlikleri düzeltmek için uygulamanız gereken iki yöntem var;

Pudra, kaş arasındaki boşlukların görünmesini önler ve açık renk kaşları koyu gösterir.

Kaş rengindeki bir göz kalemiyle hem kaşların arasındaki boşlukları doldurabilir hem de formunu değiştirebilirsiniz. Ancak kullanım sırasında çok abartıya kaçmayın yoksa kaşlar doğallığını kaybeder.

Çizginin aksine kaşlarınızı aşağıya doğru tarayın. Bu yöntem seyrek noktaların görünmesini sağlar.

Kahverengi bir göz kalemiyle seyrek bulduğunuz kaşlarınızın arasını doldurun ya da pudra uygulayın. Fazlalıkları mendille alın.

Kaşlarınızı spiral bir fırçayla uzama yönüne doğru tarayın ve transparan bir jel yardımıyla sabitleyin.

ÜRÜN MARKET

Okyanusun derinliklerinden gelen gençlik

Babor’un, Pasifik Okyanusunun 2500 metre derinliğinden çıkartılan mikroorganizmaları, teknolojisiyle birleştirerek geliştirdiği anti-aging bakımı ‘SeaCreation’, cildin nem, elastikiyet, su kaybı ve kırışıklık derinliğini gözle görülür bir şekilde düzeltiyor. Cilt yaşlanmaya neden olan serbest radikallere karşı korunuyor, çizgiler ve kırışıklarlar hafifliyor, cildin nem oranı artıyor, tazeleniyor ve gençleşiyor.

Erken çekim alanı

Çok güçlü hissedilebilen neredeyse somut bir enerji Magnetism, Escada’nın çekici erkekler için tasarladığı yeni kokusu. Magnetism erkeği, güçlü, kendine güvenen yapısı ile yaydığı elektriğin tamamıyla farkındadır. Bu ilginç kokuda, Brezilya biber ağacı safran ile birleşerek baş döndürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!