Mimik kırışıklıklarını önlemek için ne tür egzersizler yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Mimik kırışıklıklarını önlemek için ne tür egzersizler yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 10:57

Her yaş güzeldir çünkü her yaşın kendine özgü bir güzelliği vardır. Yaşlanmak bir yandan tecrübe ve bilgi birikimi sağlasa da görsel olarak bazı kişilerin maalesef canını sıkabiliyor.

Haberin Devamı

Göz çevresinde ve burun kenarlarında oluşan mimik kırışıklarından kurtulmak için ne tür egzersizler yapılır?

Bu duruma tamamen dur demek imkânsız olsa da bu süreci daha da yavaşlatmanız mümkündür. Yaşlanmanın ilk belirtileri yer çekiminin etkisi ile birlikte yüz bölgesinde görülür. Yüzde sarkma ve gevşemeler belirir. Nedeni ise kişinin yaşlandıkça cildinde azalan kolajen seviyesidir. Kolajen, cilde esnekliğini veren ve azaldıkça da elastikiyetini kaybettiren bir maddedir.

Yüzde gerçekleşen sarma ve gevşemeleri tıbbi yöntemlerle halletmenin yanında yüz kaslarını doğru bir şekilde çalıştırarak da kırışıklıkları önlemek mümkündür. Yüz için yapılan bu egzersiz demetine “Yüz Yogası” adı verilir ve 7 temel hareketten oluşur.

1-Gülümseyen balık

Dudaklar büzülüp, ortada birleştirilir ve bu sırada aynı anda gülümsemeye çalışılır. Bu egzersizin etkili olması için günde 5 kere yapılması yeterlidir. Yanaklarda oluşan sarkmaları önlemek için etkili bir yöntemdir.

Haberin Devamı

2-Marilyn Monroe hareketi

Bu egzersiz ünlü sanatçının da çokça kullandığı bir harekettir. Dudaklar büzülür ve ellerle bastırıldıktan sonra öpücük yollanır.

3-Kuş çalışması

Bu egzersizin amacı boyun kaslarını çalıştırmaktır ve boyun bölgesinde oluşan sarkmaları engeller. Baş önce sağ tarafa çevrilir ve çene yukarı kaldırılır. Dil damaklara dayanarak, gülümsenir ve yutkunulur. Aynı hareket tekrar aynı sıralamayla sol tarafa da yapılmalıdır.

4-Balon çalışması

Bu eğzersizde derin bir nefes alınır ve tutulan nefes bir yanaktan diğerine geçirilir. Eğzersiz ağızda bulunan tüm nefes bitene kadar devam edilmelidir. Günde 10 kere yapılması yeterlidir.

5-Kazayağı hareketi

Yüz hareketsiz bir şekilde tutulmaya çalışılır ve sadece gözler hareket ettirilmelidir. Yüz, stabil bir haldeyken gözler önce sağa sonra sola çevrilmelidir. Günde 10 kez yapılması durumunda kazayağı çizgilerinin oluşumunu engeller.

6-Buda hareketi

Bu hareket yüz kaslarını gevşetmek amaçlı yapılır. Gözler kapatılmalı ve sonrasında çok hafif gülümsenmelidir. Bu harekete yüzün gevşediği hissedilene kadar devam edilmelidir.

7-Aslan yüz

Haberin Devamı

Öncelikle burundan nefes alınmalı ve bütün yüz kasları kasılmalıdır. Sonrasında ise alınan nefes ağızdan verilmeli ve bu sırada dil de dışarı çıkarılmalıdır. Arka arkaya 3 kez tekrar edilmelidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!