MEDYADAN : Muhtelif

Güncelleme Tarihi:

MEDYADAN : Muhtelif
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2004 19:16

Kıymık lafını hiç mi duymadınız - Dinime dahleden... - HO Tercüman bir sermaye grubuna ait değilmiş - Bir gün herkes Fenerli olacak dedikleri - İran’da 80 kırbaç yiyen adam ölmüş, suçu neymiş biliyor musunuz - Pilavı kim yiyor, diye soruyor gazete - Bakan’ı lokantaya sokmuyorlarmış - Üç tür Atatürkçü var, demiş Bakan Bey - Star’da çevir kazı operasyonu başladı - Usame delikten ne zaman çıkacak?

Milliyet, 25 Şubat

Hürriyet Dış Haberler imzalı bir haberde, “couple” yani “çift” kelimesi “ikili” diye tercüme edilmiş, diye kendi kendime söylenirken, Milliyet’teki bir haber içime su serpti, beterin beteri varmış...

Haberin Devamı

Milliyet Dış Haberler imzalı bir haberin başlığı: Bir ‘kıymık’la hayatınız kararabilir

Haberin giriş cümlesi: Parmak ucundaki ufacık bir yarayı (kıymık) önemsemeyip geçmeyin...

“Önemsemeyip geçmeyin” lafı da tabii malum yerle gülünecek cinsten de..

Allah aşkına “kıymık” lafını hiç mi duymadınız bugüne kadar?

Dış Haberler’deki mütercim-muhabir Türkçe bilmiyor diyelim, o servisin bir şefi, bir müdürü, sayfanın bir editörü de mi yok?


*

DİNİME DAHLEDEN...

DB Tercüman, 25 Şubat

Gazetenin manşeti: Paşa paşa ödeyin

Spot: Kemal Unakıtan, batık bankacılara seslendi: Borçlar ödenmezse ne olacağını gördünüz. Yasaları bir aile için çıkarmıyoruz. Halkın parasını söke söke alırız.

TercümanHalkın parasını söke söke alırız” lafını sevmiş, destekliyor mi, manşet yapmış.

“Halkı dolandıranlara” gözdağı veren gazetenin künyesinde bakın ne yazıyor:

İmtiyaz: TERYAY Gazetecilek ve Matbaacılık Ltd Şti adına Mehmet Ali ILICAK


*

DAHA NASIL SERMAYE GRUBU OLUNUR?

HO Tercüman, 25 Şubat

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aydın Candabakoğlu başyazısında diyor ki:

Tercüman bazılarını rahatsız ediyor. Gazetecilikten başka hiçbir şey düşünmeyen bir avuç gazeteci, çok mütevazı şartlar içinde çıkarıyor bu gazeteyi. Ne başka şirketleri, ne yatları, ne de uçakları var. Bütün hücreleriyle sadece ve sadece gazeteciliğe odaklanmış, asıl mesleklerini yapıyorlar. (...) Biz ‘patron’ yani ‘sermaye grubu’ gazetesi değiliz.

Pardon, ben mi yanlış biliyorum? HO Tercüman ile Akşam aynı havuzun gazetesi değil mi? Her iki gazetenin de Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bülent Ergin değil mi? Yapı Kredi’nin, Turkcell’in sahibi olan Çukurova Grubu bir “patron” sayılmıyor mu, “sermaye grubu” değil mi?


*

BORSA YOLUYLA OLACAKMIŞ DEMEK Kİ...

Vatan, 26 Şubat

Ekonomi sayfasının manşeti: “Para hırsı forma aşkını solladı, Cimbomlu Fener hissesi aldı

“Bir gün herkes Fenerli olacak” dedikleri buymuş demek ki...


*

ÖLÜMÜ HAKKETMİŞ

Güneş, 28 Şubat

İran’da bir “suçlu” ceza olarak kırbaçlanırken ölmüş. 80 kırbaç cezasına niye çarptırılmış adamcağız? “Uydu anten kullanmak, içki içmek ve kızkardeşlerinin erkek arkadaşları ile gezmesine izin vermek” suçlarından.

Bizim imamlar bu rejime özenmekte haklı!!!


*

PİLAVLI TAVUK

Güneş, 28 Şubat

Spot: İthal yasağının süresi 1 Temmuz’a kadar uzatılınca, ithal pirincin fiyatı ikiye katlandı. Vatandaş almakta zorlanırken bazı kişilerin büyük kârlar elde ettiği bildirildi.

Sayfanın manşeti: Pilavı kim yiyor?

Maliye Bakanı Unakıtan’ın oğlunun tavukları kuru kuru mısır yiyecek değil ya, arada pilav da veriyorlardır hayvanlara belki de!


*

EFENDİLİK ZOR ZANAAT

Posta, 28 Şubat

Devlet Bakanı Ali Babacan, eşi Zeynep Hanım ile Akmerkez’in altındaki Papermoon adlı lokantaya gitmiş. Garsonlar Bakan’ı tanımamış, üstelik eşinin türbanlı oluşundan da “rahatsız” olmuşlar, “Yer yok, bekleyin” demişler. (Türbanlılara yemek de vermeyelim bari!!!)

Babacan efendilik etmiş, “Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz ulan!” dememiş, sırasını beklemiş. Neyse, biraz sonra birileri Bakan’ı tanımış da durumu kurtarmışlar...

Garsonların tanımadığı Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı mesela Tansu Çiller olsaydı...


*

BABA VAR, BABACIK VAR

Posta, 28 Şubat

Adana Ceyhan’da yaşayan Yılmaz ailesinin 2,5 yaşındaki oğulları Doğan, “osteogenesis imperfekta” hastasıymış, kemikleri cam gibi kırılıyormuş. Babası Mehmet Yılmaz (ne çok MehmetYılmaz var yahu!) “Aylık ilaç masrafı 600 milyon. Buzdolabı ve çamaşır makinesinin dışında evde ne varsa sattım. Oğlumu yaşatacağım” diyor.

Herkes cami avlusuna bırakıp kaçarken...


*

ÜÇ TÜR ATATÜRKÇÜ VAR DEMİŞ

Takvim, 28 Şubat

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye’de Atatürk’le ilgili üç yaklaşım bulunduğunu savunmuş. “Bir, gerçek Atatürkçüler var, gerçekten Atatürk’ü özümsemiş insanlar. Atatürkçü geçinenler var. Bir de Atatürk’ten geçinenler var. Sonuncusu en iğrenç olanı...” demiş.

Bakan Bey’e (bir de dördüncüsü var, ‘Takiyeci Atatürkçüler’ yani çağdaş eserini yıkmak için Atatürk’ten nefret eden mollalar... ilavesi dışında) katılmamak mümkün değil,

Ama bu tespiti başka alanlara uygulamak da mümkün: “Bir, gerçek Müslümanlar var, gerçekten dini özümsemiş insanlar. Dindar geçinenler var. Bir de dinden geçinenler var. Sonuncusu en iğrenç olanı...”

Abdullah İbni Mubarek’in dediği gisi, “İnsanların en alçağı, din kisvesi altında dünya menfaati sağlayandır” !


*

EEE, NE OLUR NE OLMAZ!

Star, 28 Şubat

Yeni Star’ın yöneticileri “Gün ola devran döne, burası Türkiye, Uzanlar yeniden başımıza patron olursa bizi kabak gibi oyarlar” diye bir endişeye kapıldılar galiba. Yahut da Uzanlar’ın muhtelif şirketlerine dolandırılmaktan hazzeden sado-mazoların gazeteyi almaktan vazgeçmesi satışları düşürdü...

Son günlerde Uzan’dan “olumlu” bahsetme denemeleri dikkati çekiyor Star’da.

Yeri gelirse örnek de veririm. Bugünkü alıntım başka.

Star da verdi bu haberi, hani eskiden terörist-devlet idi, şimdi eşkıya-devlet haline geldi, İsrail, Filistin bankalarına saldırdı, kasadaki paraları iç etti.

Haberin Devamı

Bekliyorum bakalım, Cem Uzan ne gün aklına gelecek de İmar Bankası’a el koyulmasını İsrail’in yaptığı bu operasyona benzetecek.

Star zaten başlığı “Banka Operasyonu” diye atarak açmaz vermiş.


*

USAME DELİKTEN NE ZAMAN ÇIKACAK?

Gazeteler, 28-29 Şubat

Önce Usame Bin Ladin yakalandı haberi çıktı, İran’ın iddiasıydı. Ertesi gün ABD ve Pakistan alelacele yalanladı.

Söyledim size, Bin Ladin’in “yakalanması” için daha erken, muhtemelen Pakistan istihbaratında biri ağzından kaçırdı o kadar... Bush’un tekrar kazanabilmesi için Usame, seçimlere az bir süre kala, tıpkı Saddam gibi, “sakladıkları” bir delikten çıkarılacak, ama hemen değil...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!