Mary, Chen, Nafisa, Jose ve Moishe KOZMOPOLİT NEW YORK

Güncelleme Tarihi:

Mary, Chen, Nafisa, Jose ve Moishe KOZMOPOLİT NEW YORK
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2008 00:00

Hepsine verilen toplu isim Babel Blocks yani Babil Blokları. Konstantin ve Laurene Boym çifti tarafından tasarlanan ahşap biblolar New York’un farklı etnik geçmişe sahip toplumunu simgeliyor. Beş farklı insan tiplemesiyle dikkat çekip gerçeklikleriyle sizi hayrete düşürüyorlar. Babil Blokları, New York’un dini ve kültürel çeşitliliğinden bir hatıra ama her metropolde karşımıza çıkabilecek kişiler...

Ahşap olduklarına bakmayın isimleri, inançları, giyim tarzları, aksesuvarlarıyla en az sizin kadar gerçekler! İnternette yaşıyorlar. Hepsinin milyonlarca arkadaşı var. Ve işte karşınızda Mary, Chen, Nafisa, Jose ve Moishe...

Moishe için: www.myspace.com/moishebabel

Nafisa için: www.myspace.com/nafisababel

Mary için: www.myspace.com/marybabel

Chen için: www.myspace.com/chenbabel

Jose için: www.myspace.com/josebabel

CHEN

Çin mahallesinde yaşıyor

Gelelim Chen’e! 27 yaşıdaki Chen, Chinatown’da yaşıyor. Boğa burcu, inatçı mı inatçı... Okul parasını çıkartmak için yabancı çocuklara İngilizce ders veriyor. Televizyonda Lost, CSI ve Wheel of Fortune’u izlemeyi çok seviyor. Dedesinin ağzından dinlediği eski Çin efsanelerinin yanı sıra kitap okumaktan da zevk alıyor. Tao Te Ching ve The Elegant Universe en sevdiği kitaplar! Yönetmen Ang Lee’yi örnek alıyor.

JOSE

Sürekli Sopranos’u izliyor

Babel Blocks’un en geç üyesi. 22 yaşında evli ve bir kız çocuk babası, arkadaşlarıyla takılmaya bayılıyor ve paraya tutkusuyla tanınıyor. Porto Riko yemekleri vazgeçilmezleri arasında. Balık burcu olan Jose, Sopranos dizisi ve Scarface hayranı.

MARY

Müzikallere tutkun

Katolik, bekar ve 36 yaşında. Çocukları çok seviyor. Aslında Kentucky’li ve boş zamanlarını üyesi olduğu Kutsal Yürek Rahibeleri’ndeki arkadaşlarıyla paten kaymayı, sokaklarda yürümeyi seviyor. Müzikallere tutkusunu bilmeyen yok. Neşeli Günler ve Batı Yakasının Hikayesi en sevdiği müzikaller.

NAFİSA

Yemek yapmayı seviyor

Nafisa 23 yaşında evli, Londralı genç bir Müslüman. Üç yıl önce üniversite için New York’a yerleşmiş, bir yıl önce Abdullah’la burada evlenmiş. Şu sıralar Abdullah’ın eski evini yeni bir yuva haline getirmekle meşgul. Boş zamanlarında İslam’la ilgili okuyor. 42. Cadde’de yaşıyor, Yusuf İslam ve Sami Yusuf dinlemeyi seviyor. Kocasına yeni yemekler yapmaktan, eşi Abdullah’ın onu yeni restoranlara götürmesinden keyif duyuyor. TV yarışması American Idol’ın tam bir hastası.

MOISHE

Ambulans şoförü

31 yaşında bir müzmin bekár. Balık burcu ve Musevi. East Side River’da yürümeyi, annesinin yemeklerini çok seviyor. Brooklyn’de büyüyen Moishe, amcasına Grand Street’teki marketinde yardımcı olmak için geçen aylarda Lower East Side’a taşınmış. Boş zamanlarında Hatzolah EMS için gönüllü ambulans şoförlüğü yapıyor. New York’a gittiyseniz onu yollarda Musevi anneleri doğum için hastaneye yetiştirirken görmüşsünüzdür. Ushpizim, the Chosen ve Charlie Chaplin’in bütün filmlerine bayılıyor. Ama ona asıl anlam veren Tevrat ve Talmud! En sevdiği tınılar ise Mordechai Ben David ve Yeshiva Boys Choir.

Televizyonları bile var

Babel Blocks kahramanları bütün bu özellikleri ile internette yaşıyor. Hepsinin Myspace’de birer sayfası, milyonlarca arkadaşı var. Rakam vermek gerekirse Nafisa’nın arkadaşları 21 milyon, Chen’in 24 milyon civarında. Onların arkadaşı birbirleriyle de arkadaş oluyorlar. Aslında her biri kendine ait zevklerle insanların buluşmasına vesile oluyor. Bu ahşap oyuncaklar tabii ki satılıyor. ABD’de birçok noktada ve internet üzerinde www.mossonline.com gibi sitelerde ve Türkiye’de HAAZ Galeri’de...

http://babelblocks.blip.tv adresi bu oyuncakların televizyonu. Buradaki kısa videolarda çeşitli hallerini izleyebiliyorsunuz. Kimisinde kafalarının üzerinde dönerek break dance yapıyorlar, kimisinde tuvalette pisuvarların önüne dizilip çiş yapıyorlar. Toplu halde metroya bindiklerine ya da ikisinin dudak dudağa öpüştüğüne seyirci oluyorsunuz. Bazen postanede sabırsız sabırsız sıra bekliyorlar, bazen hep birlikte futbol maçı izliyorlar, gol olunca çılgınca seviniyorlar. Paris’e gidip Eyfel Kulesi’nin önünde fotoğraf çektirdikleri de oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!