Marmaris'e abim geldi

Güncelleme Tarihi:

Marmarise abim geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 15:27

"Avrupa Yakası"ndaki Cem karakteriyle Türkiye'nin tanıdığı bir isim haline gelen Levent Üzümcü, "Muro" karakteriyle ünlenen Mustafa Üstündağ ve "Dolu Dizgin Yıllar" dizisinin Gülşen'i Selen Seyven, şu sıralar Marmaris'te. Onları bir araya getirense tatil özlemleri değil, başrolleri paylaştıkları "Abimm" filminin seti. 3'te

Haberin Devamı

Levent Üzümcü (Arif): Rol için kilo almamı abarttılar      

Bu projede size cazip gelen neydi?
- Sinema filmleri nesiller boyunca izleniyor. Ben de ailem yıllar sonra bu filmi izlediğinde, “Ne güzel iş yapmış” desin istiyorum.                

Arif’i oynamak için kilo almışsınız...
- Zannediliyor ki bu Türk sinemasında ilk kez yapılıyor. Köşe yazarları bile “Oyuncularımız Hollywood’dakiler gibi film için kilo alıp vermeye, oyunculuk yapma başladı” diye yazdı. Sinema yazarları, sinema tarihini bilmiyor! Bunu daha önce Talat Bulut yapmıştı zaten... şu da var; sadece kilo alıp vererek oyunculuk yapılmaz. Sizde yetenek varsa rol için kilo alıp verirsiniz. Bütün filmi bunun üzerine yıkmanın alemi yok. Ama evet 14 kilo aldım. Bizim avantajımız kadınlardan kolay kilo vermemiz. Veririz elbet bu kiloları. Benim derdim sinemaya giden insanların Arif diye bir insanın var olduğuna inanmaları, onunla sevinip onunla üzülmeleri.

Haberin Devamı

Arif’i yaratma aşamasında yardım aldınız mı?
- Aldım tabii. Psikolog olduğu için eşimin bana çok büyük katkısı oldu. “Beyza’nın Kadınları”nda da psikolojik derinliği olan bir rolüm vardı. Bu tarz karakterleri canlandırmayı seviyorum.                   

Set nasıl gidiyor?
- Bu, gördüğüm en problemsiz set. Herkes gayet sakin, egolar ortaya konmuyor. Atla diyorlar atlıyoruz, koş diyorlar koşuyoruz.

Melek ile Arif bir aşk yaşıyor filmde. Selen Seyven’in oyunculuğunu nasıl buldunuz?                       
- Gayet iyi, çatır çatır oynuyor. Birlikte oynamaktan memnunuz.

Seyirci nasıl bir film görecek?
- 4-5 sahne var ki, onlar sayesinde izleyenler uzun süre bu filmi unutamayacak.

“Avrupa Yakası” sayesinde bu kadar meşhur olacağınızı öngörüyor muydunuz?
- Hayır. Bu iş bence Gülse’nin başarısıdır. Türkiye’nin durumunu koklayıp diziye aktarmayı başaran o... ısteseydi rahat rahat 4-5 sezon daha devam ederdi. O diziden her sene bir fenomen çıktı. “Avrupa Yakası” Türk dizileri tarihine geçti.

Yeni sezonda yeni bir dizide görecek miyiz sizi peki?
- Gelen bütün teklifleri geri çevirdim. Biraz eşime ve çocuklarıma zaman ayırmak istiyorum, her şey işten ibaret değil. Yaptığınız işten para kazanırsanız, daha sonrası için seçme şansınız oluyor. Bu rahatlığa sahip olduğum için çok şanslıyım.
Dizi yok ama bir film var. ısmail Güneş ile “Ateşin Düştüğü Yer” adlı bir film çekeceğiz. Elazığlı bir mevsimlik işçiyi canlandıracağım. Kış aylarında Antalya’da çekimlere başlayacağız.

Haberin Devamı

Mustafa Üstündağ (Çetin): Asker kaçağı değilim

Meşhur “abi” siz misiniz?
- ıkimiz de birbirimizin abisiyiz. Önce ben onun, sonra o benim...

Çetin nasıl bir karakter?
- Çetin dediğimiz karakter sevgisiz büyümüş, ana-baba yüzü görmemiş. Sevginin ne olduğunu bilmiyor. Ona bir miras kalıyor ve geldiğinde görüyor mirasın ne olduğunu. O zamana kadar bir kardeşin ne olduğundan habersiz...

Nasıl bir film oluyor sizce?
- Çok komik bir film değil. Arif ile tatile geliyor, parayı buluyor. Orada hafif gülümseten bir durum var ama özünde acıklı bir hikaye.

Levent Üzümcü ile bu sette tanışmışsınız...
- Levent ile film öncesinde birbirimizi tanıyorduk ama bir arkadaşlığımız yoktu. ıyi ki birlikte oynuyoruz, birbirimizin oyununu yükseltiyoruz.

Zihinsel engelli birinin abisi olmak nasıl?
- Çetin karakteri buna eğlenceli bir noktadan bakıyor. Önce bunu kendime bodyguard yaparım derken sonra işler tersine dönüyor. Zor bir şey, bu durumdaki ailelerin Allah yardımcısı olsun. Çok zor.

Bu set bittikten sonra “It Men”e başlıyorsunuz, değil mi?
- Evet, set biter bitmez oraya geçeceğiz. “Kutsal Damacana” tadında bir film olacak. Zaten adı “Kutsal Damacana 2: It Men”. Kurt adamı canlandıracağım. Bunun için plastik makyaj kullanılacak. Suratımın kalıbı alındı, ona göre maske yapılacak.

İki filmin üzerine dizi setine giderseniz...
- Emekleyerek gideceğim artık...

Asker kaçağı olduğunuz söyleniyordu bir ara... O konuda ne diyeceksiniz?
- Babam ve başka kardeşim yok. Annem kanser olduğu için ağır bir tedavi süreci yaşıyoruz. Bu durumdan dolayı tecilim var. “Kurtlar Vadisi seti basıldı” diye haber yaptılar. Bir şey değil, o insanları da töhmet altında bırakıyorlar. Benim kaçak gibi bir durumum yok. Kasım ayında askere gitmeyi düşünüyorum ama eğer annemin kontrolleri 6 aya düşerse...

Kız arkadaşınız ile askerlik yüzünden evlenemediğiniz de yazıldı...
- İlişkimiz devam ediyor, böyle bir muhabbet olmadı ki, ne diyeyim ben.

Haberin Devamı

Selen Seyven (Melek): Ya kanalizasyona düşecek ya da papatya tarlasında koşacağız

Melek de Arif gibi zihinsel engelli mi?
- Evet... Melek benim için çok zor, aynı zamanda her zaman denk gelmeyecek kadar güzel bir rol. 23 yaşındaki bir kadın bedenine ve 5 yaşındaki bir çocuk beynine sahip olmak zor bir durum.

İlk başlarda bu sizi korkuttu mu?
- Hem korktum hem de “Allah’ım keşke külçe altın isteseymişim, verecekmişsin” dedim. Zihinsel engellilerle çalışan danışmanlardan yardım aldım. Bıçak sırtı bir rol. Ya kanalizasyon çukuruna düşeceğiz ya da papatyaların içerisinde koşacağız.

Melek nasıl biri?
- Estetik yargıları olmayan bir çocuk o... “ıhihi” değil “ahahahah” diye gülüyor. Güzel görünen ama bunu önemsemeyen biri. Ona asla acımıyorum, aksine filmin en mutlu kişisi.

Haberin Devamı

Filmde Melek’in tacize uğradığı bir sahne var.
- Evet, ama o bunun farkında değil. Melek’in tek korktuğu sahne orası. Orada bile durumu tam olarak anlamıyor.

Zihinsel engellilerin aileleri sizce bu filme nasıl tepki verecek?
- Onları zaman zaman çok üzeceğini düşünüyorum, çünkü sert bir film oluyor. ıki zeka özürlü var, ikisi de o kadar zararsız ve o kadar masum ki... Arif ve Melek’e sempati besleyecekler. Ailelerin tepkili olacağını pek sanmıyorum. Ancak karakterleri yanlış aksettirirsek sinirlenirler.

Gerçek hayatta aşk meşk var mı?
- şu an için yok ama ufukta hafiften görüyorum. Olursa bağırarak söyleyeceğim. Gizli gizli mesajlaşıyor, cilveleşiyoruz. Kendisi ıstanbul’da. Daha fazla bilgi yok...

Haberin Devamı

Yakın vadede planlarınız neler?
- Bir şiir kitabı çıkaracağım. Ezel Akay’ın çekmesini istediğim bir de film senaryosu yazıyorum. Gerçi onun henüz haberi yok!

SETTEN NOTLAR

* Tıkır tıkır işleyen çekimlerde hiç sorun yok. Set ekibi düzenden son derece memnun. Tek sorunlarının arada bir, çekimlerde kullanılan otomobil ve motosikletlerin çalışmaması olduğunu söylüyorlar.
* Set fotoğrafçısı Güntekin Bey’i sette kene ısırmış, ama Mustafa Üstündağ’ın söylediğine göre kene ölmüş! Güntekin Bey’de hiçbir vukuat yok.
* Levent Üzümcü, Arif karakterini öylesine başarılı oynuyor ki, bir an için onun gerçekten zihinsel engelli olduğuna inanabilirsiniz. Otel çekimleri sırasında kendisini görenlerin “Vay vay ne olmuş bu çocuğa” dediklerini ve bu tepkinin de kendisini çok sevindirdiğini söylüyor.
* Film için 10’larca kişi arasından seçilen Selen Seyven’in adı önce kuşkuyla karşılanmış, ama setteki performansı tüm bu kuşkuları silip atmış.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!