Ünlü yönetmenden 'İçimdeki Fırtına' davası... 50 bin TL istiyor

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yönetmenden İçimdeki Fırtına davası... 50 bin TL istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2018 10:25

'Kurtlar Vadisi Pusu', 'Çalıkuşu', 'Behzat Ç.' gibi çok sayıda dizinin yönetmeni Doğan Ümit Karaca, bir süre önce final yapan “İçimdeki Fırtına” adlı diziyle ilgili iki bölümlük alacağı için yapım şirketine 50 bin liralık icra takibi başlattı. Yapım şirketinin icra takibini durdurması üzerine itirazın iptali istemiyle dava açan Karaca, Star TV’de yayınlanan dizinin reytinginin düşük olması nedeniyle altıncı bölümde final yaptığını ve yayından kaldırıldığını öne sürdü. Ünlü yönetmen, “Reytingi düşük olduğu için iki ve üçüncü bölümler birleştirilerek ikinci bölüm olarak yayınlandı. Bölüm başı 25 bin liradan 5 bölümün ücreti ödendi. Ancak iki bölümün ücreti ödenmedi” dedi.

Haberin Devamı

Ünlü yönetmenden İçimdeki Fırtına davası... 50 bin TL istiyor
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla dava açan Doğan Ümit Karaca dilekçesinde davalı Aslan Film Yapım Hizmetleri şirketi ile “İçimdeki Fırtına” adlı dizinin çekimleri ve ortaya çıkacak eserin tüm mali haklarının devri için 11 Kasım 2016 tarihinde sözleşme yaptıklarını anlattı.

Sözleşmeye göre yönetmen koltuğuna oturan Doğan Ümit Karaca’nın yapımcı firma yayımlanmasa dahi bölüm başı 25 bin lira ücret alacağının belirtildiği dava dilekçesinde, “Müvekkilim 'İçimdeki Fırtına' adlı dizinin yedi bölümünün çekimini geceli gündüzlü fedakâr bir çalışma neticesinde eksiksiz olarak tamamladı. Ancak Star TV reytinginin düşük olması nedeniyle diziyi yayından kaldırdı. Davalı yapımcı firma ilk 5 bölümün ücreti olan 125 bin lirayı, müvekkilimin hesabına yatırdı. Ancak son iki bölümün ücreti olan 50 bin lirayı müvekkilime ödemedi” denildi.

Haberin Devamı

''DİZİ REYTİNGE YENİK DÜŞTÜ''

Müvekkilinin iki bölümün ücreti olan 50 bin liralık alacağı için yapımcı firma Aslan Film şirketi hakkında İstanbul 14. İcra Müdürlüğü’nde icra takibi başlattığının anlatıldığı dilekçede, “Davalı yapım şirketi icra takibine itiraz etti ve takibini durdurdu” ifadelerine yer verildi. Davacı Doğan Ümit Karaca’nın avukatı dava dilekçesinde, “Reyting oranlarının istenilen düzeyde olmaması nedeniyle davalı yapım şirketi kendi tasarrufu ile reyting düzeyini yükseltmek amacıyla dizinin çekimi tamamlanan ikinci ve üçüncü bölümleri birleştirilmiş ve birleştirilen bölümler Star TV’de ikinci bölüm olarak yayınlanmıştır. Bu nedenle dizi televizyonda 6 bölüm yayınlanmasına rağmen müvekkilim tarafından çekimi tamamlanan bölüm sayısı 7’dir. İcra takibini durduran davalı yapım şirketinin itirazının iptali istemiyle alacağımızın tahsiline karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!